Sofari 2020

Se med direkte fra det økologiske griseliv

Sofari livestreamer livet hos de økologiske grise. Hen over forår og sommer kan danskerne følge livet i faremarken hos forskellige økologiske griseproducenter.

Foråret er godt på vej, og de økologiske grise søger mere uden for deres hytter på marken. Hen over foråret og sommeren bliver det muligt for danskerne at følge med i livet hos de økologiske grise, når Sofari sender live fra forskellige økologiske griseproducenter i hele Danmark. Det sker på sofari.dk/live, hvor du kan se med live. Her kan du også tilmelde dig, så du får direkte besked i din mailbakke, når der sendes live.

Første økologiske griseproducent, der livestreamer fra faremarken, er Randi Vinfeldt, der er formand for FØKS, foreningen der står bag Sofari.

”Jeg holder meget af at være ude ved mine grise og bare stå og se på, hvad de laver, og se hvordan de løber rundt og leger. Den oplevelse vil jeg rigtig gerne dele med danskerne. Derfor har Sofari besluttet at lave livestreaminger, hvor man kan få et uredigeret indblik i det økologiske griseliv”, siger Randi Vinfeldt.

Randi Vinfeldt har i dag reduceret sin besætning og har 14 økologiske søer, der producerer cirka 300 slagtegrise om året. Nogle bliver solgt videre til opfedning hos økologiske landbrug med gårdbutik, mens Randi Vinfeldt selv opfeder cirka 100 grise. De lever hele livet på marken.    

Mandag den 6. april, onsdag den 8. april og fredag den 10. april i påskeugen – alle dage fra kl.16 til 17:30 vil Randi Vinfeldt sende live fra sine økologiske grise.

”Jeg ser frem til at dele min glæde ved at arbejde med økologiske grise med alle, som har lyst til at kigge med. Det bliver slow-tv for nogle gange er der drøn på – andre gange falder roen over grisene, og så sker der ikke på meget” siger Randi Vinfeldt.

Hvis du ønsker at modtage en mail, når Sofari sender live fra de økologiske grise, så gå ind på sofari.dk/live og tilmeld dig   

På grund af situationen omkring corona er Sofari udsat fra 24. maj til 6. september 2020.

 

Yderligere oplysninger:

Formand for FØKS: Randi Vinfeldt   randi-vinfeldt@hotmail.com

Projektleder for Sofari: Hanne Børsch  hab@lf.dk

Seneste nyt fra lf.dk