Foto: L&F

Mink-krisen: Vi kræver ordentlighed og fuld erstatning

Regeringen og myndighederne har besluttet at lukke den hæderkronede danske minkproduktion.

Regeringen og myndighederne har besluttet at lukke det danske minkerhverv, fordi der er fundet mutationer i mink, som har spredt sig til mennesker. Det er en alvorlig situation som nu koster de danske minkavlere deres levebrød.

Formand for landmændene i Landbrug & Fødevarer, Søren Søndergaard siger;

- Der findes ikke én eneste landmand, der ikke går op i både folkesundheden og menneskers sikkerhed. Men jeg vil gerne minde om, at det, der sker lige nu, er, at regeringen de facto kvæler en branche og tager livsgrundlaget væk fra tusinder af danskere.

- Der er tale om hårdtarbejdende mennesker, som allerede er blevet tæsket rundt i manegen i en uforskyldt situation, og nu skylder regeringen og myndighederne at møde dem med åbenhed og forståelse for, at de lige har frataget dem hele deres livsgrundlag.

Landbrug & Fødevarer arbejder lige nu intenst på at få overblik over situationen og sikre, at minkavlerne får erstatning for ekspropriation af deres virksomhed.
Det er ikke set før, at myndigheder og regering på den måde lukker et erhverv i Danmark. L&F arbejder nu målrettet på en ordentlig løsning for minkavlerne.

- Vi forventer, at der ligger et vandtæt fagligt grundlag bag så drastisk en beslutning, og vi forventer, at der øverst på regeringens dagsorden står ordet erstatning for ekspropriering. Det handler ikke kun om dyrene, men om bygningerne, maskinerne og den øvrige værdikæde, der leverer foder, forarbejder eller noget helt tredje, fastslår formand Søren Søndergaard.

Seneste nyt fra lf.dk