Martin Merrild melder afbud til delegeretmøde

Martin Merrild melder afbud til onsdagens delegeretmøde i Landbrug & Fødevarer. Det sker fordi Landbrug & Fødevarers formand gennem otte år er testet positiv for COVID-19.

Landbrug & Fødevarers formand gennem otte år, Martin Merrild, er blevet testet positiv for COVID-19. Det samme er to medarbejdere på hans gård, ligesom hans minkbesætninger er konstateret smittet. På den baggrund har han valgt at melde afbud til årets delegeretmøde i Landbrug & Fødevarer.

Martin Merrild er uden symptomer.

"Jeg ville selvfølgelig utroligt gerne have haft mulighed for at aflægge min sidste beretning som formand for Landbrug & Fødevarer. Delegeretmødet er en fantastisk begivenhed, som jeg altid har nydt i fulde drag. Det er medlemsdemokrati, når det er bedst med masser af gode og bramfrie debatter, som jeg sætter stor pris på. Desværre er jeg ligesom mange andre ramt af Covid-19 og derfor er jeg gået i isolation for at kunne overholde alle retningslinjer."

I forvejen er delegeretmødet på grund af coronasituationen omdannet til et digitalt setup, som afvikles fra Herning Kongrescenter og streames til de delegerede rundt om i landet. Afbuddet betyder, at det bliver viceformand, Thor Gunnar Kofoed, der kommer til at afholde årets beretning.

"Det er rigtig trist, at det ikke bliver Martin selv, der får lov at holde beretningen, nu hvor han går af som formand. Det skulle ikke blot have været en status over året, men over hele hans formandstid. Jeg har den største forståelse for den situation, som Martin befinder sig i. Alle kan forstå, at Martin lige nu har meget at tænke på i den her situation. Jeg ser frem til, at vi på et senere tidspunkt kan takke Martin, for alt det han har gjort for danske landmænd og for organisationen", siger viceformand i Landbrug & Fødevarer Thor Gunnar Kofoed.

Martin Merrild har insisteret på, at delegeretmødet afvikles som planlagt blot uden hans egen tilstedeværelse.

"Det har kendetegnet Martins tilgang til arbejdet i Landbrug & Fødevarer, at sagen og erhvervet altid er kommet i første række. Det ser vi også nu. Det må være en utrolig svær måde at forlade formandsposten på, og jeg er ærgerlig over, at han ikke får den fejring, han retteligt har fortjent. Sammen med alle andre i Landbrug & Fødevarer sender jeg de varmeste tanker til ham med ønsket om god bedring til ham og hans medarbejdere. Vi vil gøre vores bedste for at afvikle et godt digitalt delegeretmøde", siger administrerende direktør i Landbrug & Fødevarer, Anne Lawaetz Arhnung.

 

Delegeretmødet kan følges live d. 4/11 fra kl. 9.30 her. 

Seneste nyt fra lf.dk