Lise-Lotte Hjort Laursen fra Asmildkloster Landbrugsskole (tv.) tog førstepladsen i årets Øko-elev 2020, mens Ida Schapiro Christensen fra Kalø Landbrugsskole (i midten) blev nummer to, og Kresten Sørensen fra Kjærgård Landbrugsskole blev årets bobler. (Foto: Søren Vang )

Lise-Lotte Hjorth Laursen tog førstepladsen ved årets Øko-elev 2020

Prisen for årets økoelev blev uddelt i forbindelse med Økologisektionens årsmøde torsdag den 22. oktober. Førstepladsen gik til 45-årige Lise-Lotte Hjorth Laursen fra Asmildkloster Landbrugsskole ved Viborg.

Lise-Lotte Hjort Laursen valgte i 2019 som 44-årig at begynde som voksenelev på landmandsuddannelsen. Hun besad en stilling som eksportchef, men havde lyst til at prøve noget mere ”jordnært”. Torsdag fik hun overrakt førstepladsen i konkurrence om årets Øko-elev 2020. Det skete på årsmødet for Økologisektionen, der torsdag den 22. oktober blev afholdt på Asmildkloster Landbrugsskole ved Viborg.

Lise-Lotte Hjort Laursen går på Asmildkloster Landbrugsskole, og som et led i uddannelsen er hun elev på Hestbjerg Økologi ved Holstebro, der er en økologisk svineproduktion.

Hun fik følgende begrundelse fra Økologisektionens formand, Hans Erik Jørgensen, da førstepladsen blev overrakt:

”Din vej til økologi er speciel, og den fortæller noget om din interesse og engagement for faget. Du var eksportchef og skiftede karriere i en forholdsvis sen alder, og det er sejt, og det skal du være stolt af. Ud fra hvad din skole og din arbejdsplads siger om dig, så er jeg sikker på, at du har valgt den rigtige. De siger nemlig, at du er en fantastisk formidler af økologi, du har en smilende og nysgerrig tilgang til økologien, og så er du en fantastisk kollega.”


Mange dygtige nominerede

Der var 14 elever indstillet til årets Øko-elev 2020, hvor et dommerpanel bestående af ti dommere har vurderet ud fra elevernes interesse for økologien, det faglige engagement og nysgerrighed på det økologiske håndværk samt initiativlyst og lyst til at udfordre vanetænkning.

Det er anden gang, at årets Øko-elev kåres, og ligesom sidste år blev der i år også uddelt en anden- og tredjeplads.

Andenpladsen gik til Ida Schapiro Christensen fra Kalø Landbrugsskole, mens tredjepladsen og årets bobler gik til Kresten Sørensen fra Kjærgård Landbrugsskole.

Ida Schapiro Christensen fik følgende begrundelse:

”Du er økolog til fingerspidserne. Hjemme dyrker du også alt i din egen have økologisk, og du har en kompromisløs tilgang til økologi. Din skole siger: Ida er engageret, kritisk og god til at udfordre vanetænkning, og så tager du ansvar for egne handlinger, og så er du fagligt meget, meget dygtig.”

Kresten Sørensen fik følgende begrundelse:

”Kresten er en rigtig iværksætter med krudt i røven. Du har en hektar med økologiske jordbær, og de bliver revet ned af hylderne, da du er utrolig god til at finde afsætning for dine jordbær, mens du har eksperimenteret med forskelligt maskineri til renholdelse af jordbær.”

Årets økoelev er sponsoreret af Rema 1000 og Nykredit.

Seneste nyt fra lf.dk