Allerede ved skolestart tyder antallet af bookede gårdbesøg på et travlt år for vores 300 skoleværter (Foto: L&F)

God start på skoleåret hos L&Fs skoletjeneste

Allerede inden eleverne var tilbage i klasseværelset havde lærere landet over booket gårdbesøg til mere end 3.000 elever. Der er normalt mange bookinger i ugen op til skolestart, men aktiviteten i år tyder på, at det bliver et travlt besøgsår for vores 300 skoleværter.

”I det forgangne år skulle vi finde nye veje og tilpasse os, og vi indførte muligheden for online gårdbesøg, som gjorde fremvisning og dialog muligt digitalt. Nu glæder vi os meget til at byde velkommen til et nyt skoleår, hvor lærere og elever igen kan komme ud og besøge vores mange engagerede skoleværter - og vi kan allerede nu se, at efterspørgslen er stor,” siger Ida Binderup, projektleder for L&Fs skoletjeneste.

Find de landmænd der tager imod besøg og bestil gratis besøg og materialer på skole.lf.dk

En lærerig oplevelse for både elever, lærere og landmænd 

Muligheden for at opleve dyrene og se hvordan mælk, kød og andre råvarer bliver produceret er en unik oplevelse for mange - især byens børn, der sjældent eller aldrig kommer i kontakt med landbruget. Det er med til at bygge bro mellem land og by. Oplevelsen ryster klassen sammen og giver anledning til mange gode diskussioner - og naturligvis en bedre forståelse for Danmark som det landbrugsland det er. 

Imens børnene får en mindeværdig og lærerig oplevelse blandt dyr, natur og maskiner, giver besøget også lærerne mulighed for at relatere teoretisk viden til noget praktisk og håndgribeligt. 

Læs hvad lærerne siger om tidligere besøg her.

 

Hvad er L&Fs skoletjeneste?

Skoletjenesten er en enhed under Landbrug & Fødevarer, der sørger for, at skolebørn fra 0. klasse til 3.g kan komme på landet og se, hvor den mad de spiser, kommer fra. Landmænd over hele landet åbner deres stald, viser rundt og fortæller om arbejdet, dyrene og livet på landet. Det gør de for at give eleverne en dag med lyde, dufte, dyr der kan ses og mærkes, frisk luft, marker og store maskiner.

Vores skoleværter er landmænd, der brænder for deres erhverv, er stolte af det de laver og rigtig gerne vil vise det frem.  

Seneste nyt fra lf.dk