Her er de nominerede til den nordiske madpris Embla 2021

Et grønt museum, luksusfisk på dåse og bæredygtig mad til hjemløse. De danske kandidater til den nordiske madpris Embla er nu fundet. De skal kæmpe med kandidater fra seks andre nordiske lande om blandt andet titlen som Nordisk madhåndværker 2021 og Nordisk råvareproducent 2021.

Hvem er bedste råvareproducent i hele norden? Hvem er den bedste nordiske madiværksætter? Og hvem har det bedste koncept, der bidrager til at udvikle børn og unges viden og kundskaber i forhold til bæredygtighed og nordisk mad og madkultur?

De syv nordiske landbrugsorganisationer der står bag den nordiske madpris, Embla, har nu fundet de nominerede til Embla 2021.

Embla er en fælles nordisk madpris, skal styrke den fælles nordiske mad-identitet, kultur og øge interessen for nordisk mad uden for Norden.

-Juryen har lagt vægt på, at de syv indstillede danske kandidater har vist nytænkning, men med respekt for de nordiske traditioner og fødevarekultur. Samtidig har kandidaterne alle vist at passion, innovation og fokus på bæredygtighed kan skabe en forretning eller et projekt, der gør en forskel i samfundet,” siger Mette Gammicchia, Chef for Marked & Ernæring i Landbrug & Fødevarer.

I alt er der kommet 370 indstillinger ind fra de syv deltagende nordiske lande.

Der er i alt syv kategorier indenfor Embla-prisen; Nordisk madhåndværker, Nordisk råvareproducent, Nordisk mad til mange, Nordisk madkommunikatør, Nordisk maddestination, Nordisk madiværksætter og Nordisk mad til børn og unge.

I sidstnævnte kategori er Arla MADlejr nomineret.

-Nomineringen er en stor anerkendelse af vores arbejde for, at børn og unge skal få gode, sunde og bæredygtige madvaner med sig videre i livet. Det er vigtigt, at vi som samfund hjælper børn og unge til madmod og maddannelse, og nomineringen vil hjælper os med til at gøre endnu mere opmærksom på, at vi skal tænke nyt i vores indsatser for og med børnene, siger Sanne Vinther, direktør Arla Fonden.

Priserne sætter fokus på råvarer og produktionsmetoder, bæredygtige koncepter, kommunikation samt de professionelle, der står bag det hele.

Embla hylder det ypperste i det nordiske køkken og er med til at styrke den nordiske madidentitet og kultur samt øge interessen for nordisk mad og de bedste koncepter uden for Norden.

Formålet med prisen er at få delt viden og erfaringer fra alle de nordiske lande. Prisen uddeles i Oslo den 11. marts 2022.

Den danske jury er:

Pelle Øby Andersen, Food Organisation of Denmark

Mads Marschall, Sol Over Gudhjem

Lars Hvidtfeldt, Godsejer, Formand, Dansk Quinoa Group

 

De syv danske nominerede til Embla-prisen 2021 er: 

Nordisk madhåndværker 2021:  Fangst             

Nordisk råvareproducent 2021: Frederiksdal Kirsebærvin

Nordisk mad til mange 2021: Junkfood

Nordisk madkommunikatør 2021: Det Grønne Museum

Nordiske maddestination 2021: Gaarden, Bornholm

Nordisk madiværksætter 2021: Nordic Tempeh/Contempehrary

Nordisk mad til børn og unge 2021: Arla Fondens MADlejr

De syv nominerede for hvert af de nordiske lande kan findes på emblafoodaward.com, hvor interesserede også kan læse mere om den nordiske madpris, Embla.

 

Yderligere kontakt via Mille Marie Christensen, presserådgiver, Landbrug & Fødevarer, 61702047, mic@lf.dk. Eller Mette Jasper Gammicchia, chef for Marked & Ernæring, Landbrug & Fødevarer, 2724 5668, mjg@lf.dk

Seneste nyt fra lf.dk