Pølsevognen fylder 100 år (Foto: Danish Crown Foods)

Pølsevognen fylder 100 år

Den 18. januar fylder et af Danmarks nationalklenodier 100 år. Siden de første seks pølsevogne rullede ud, er det blevet til mange flere og en bid af en pølse, er en bid af historien.

For 100 år siden kunne danskerne for første gang møde en pølsevogn i gadebilledet. Charles Svendsen Stevns fik en bevilling fra Københavns Kommune og kunne derefter indtage de københavnske gader. Pølserne blev leveret af firmaet Søren Houlberg A/S, som i dag har udviklet sig til Danish Crown.

Det blev startskuddet for fastfood i Danmark, og man kunne hurtigt finde vognene i hele landet.

I 60’erne og 70’erne havde pølsevognen sin storhedstid, og der stod omkring 700 vogne rundt om i Danmark med haler af pølseglade danskere. I dag er der ikke helt lige så mange pølsemænd- og kvinder i de 100 pølsevogne, der står rundt i landet – heraf er 25 af dem i København.

Pølser bliver der dog stadig spist masser af, og ”en med det hele” kan man også bestille på tankstationer og grillbarer. Dog fortjener pølsevognen en helt særlig hyldest, og dansk fødevareerhverv glæder sig til at levere pølser til de næste 100 år. 

 

Seneste nyt fra lf.dk