Fødevarepriserne 2021 (Foto: L&F)

Fødevarepriserne sætter punktum for et vildt og usædvanligt år

Nedlukninger og restriktioner har betydet ekstra travlhed i landets fødevarebutikker, alt imens de danske kantiner har været alvorligt udfordret af Corona-nedlukningen. Det er derfor med vidt forskellige udgangspunkter, at de nominerede til årets fødevarepriser ankommer til awardshow i Middelfart.

De traditionsrige fødevarepriser uddeles igen i år af Landbrug & Fødevarer. Priserne er en anerkendelse af det store arbejde, der bliver gjort i supermarkeder/hypermarkeder, privatslagtere, kantiner og offentlige køkkener i hele Danmark.

Der uddeles fem priser og de nominerede har på hver deres måde formået at markere sig positivt i 2021.

- Fødevarepriserne 2021 vil blive husket for noget særligt, fordi nedlukningen af landet naturligvis har sat sit tydelige aftryk på alle i den danske madbranche, siger Mette Jasper Gammicchia, chef for marked og ernæring i Landbrug & Fødevarer.

Mens detailhandlen oplevede stor vækst og travlhed i 2021 er situationen den helt modsatte i landets kantiner, som led under nedlukningen og danskernes øgede brug af hjemmearbejde. Men på trods af de svære vilkår er alle priskategorier stærkt repræsenteret, og der er lagt op til et tæt opløb frem mod prisoverrækkelsen den 28. september.

Øget interesse for den gode madoplevelse

Generelt er der de seneste år kommet mere fokus på lokale råvarer og den gode madoplevelse hos både slagtere, supermarkeder og kantiner. Forbrugerne efterspørger nemlig produkter, som i højere grad end tidligere rummer kvalitet, lokal oprindelse og har fokus på både dyrevelfærd og økologi. Det stiller krav til leverandører i alle led, og rigtig mange dedikerede medarbejdere i butikker og kantiner går hver dag på arbejde for at overraske og udfordre forbrugerne.

- Med Fødevarepriserne vil vi gerne anerkende det store arbejde, som foregår i supermarkeder, slagterbutikker og kantiner i Danmark. Bag ethvert succesfuldt madkoncept ligger der mange timers arbejde, for det er ikke ligegyldigt, hvilke råvarer man indkøber eller hvordan produkterne tager sig ud i butikken eller i buffeten. Der ligger stor faglighed og håndværk bag alle led og det fortjener respekt, siger Mette Jasper Gammicchia, chef for marked og ernæring i Landbrug & Fødevarer.

De nominerede er:

Frugt- og grøntprisen:

Kategori ’Supermarked/Hypermarked’
  • Frugt- og grøntafdelingsleder Rasmus Andreas Jensen, Bilka Horsens
  • F&G-chef Christian Wain-Volqvartz, MENY Borups Allé, Frederiksberg
  • F&G-ansvarlig Pernille Frederiksen, SPAR Wandallsvej, Svendborg

Kategori ’Discount’

  • Butikschef Lennart Fager, Aldi Assens
  • Souschef Kasper Kristiansen, REMA 1000 Jyllinge

Slagterprisen:

Kategori ’Privatslagtere’

  • Slagtermestrene André Born & Steffen Kolstrup, Slagter Born & Kolstrup, Rødovre Centrum
  • Slagtermester Jacob Nielsen, Slagter Jacob, Kalundborg
  • Joan Fjord Tarbensen & Hans Skovgaard, Skovgaard Slagter og Gårdbutik, Them

Kategori ’Slagtere i supermarkeder/hypermarkeder’

  • Slagtermester Jim Holmelin, SuperBrugsen Asnæs
  • Slagtermester Claus Johansen, Bilka Randers
  • Slagtermester Benny Nielsen, MENY Sæby

Mejeriprisen:

Kategori ’Discount’

  • Souchef og mejeriansvarlig Roksana Huber, REMA 1000, Odense
  • Butikschef og mejeriansvarlig Jacob Edren, ALDI, Helsingør

Kategori ’Supermarked/hypermarked’

  • Freshfood chef og mejeriansvarlig Kasper Strunge, BILKA Odense
  • Mejeriansvarlig Morten Tramm, salgsleder Patrick Garfort, MENY Nærum
  • Butikschef Patrick Rothgarn Drost, Magasin Mad & Vin

Kantineprisen

  • Køkkenchef Bjørn Patik, Kokkenes Køkken – Top Danmark Ejendomme, København Ø
  • Gastronaut Jakob Brønd, Gastro Kantiner, Viborg
  • Køkkenchef Mathias Holt, Social Cantina Nbro, Nørrebro

Køkkenprisen

  • Leder Hanne Melgaard Juul, Madservice Aalborg, Aalborg Ø
  • Køkkenleder Morten Mikkelsen, Centralkøkkenet Sødisbakke, Mariager
  • Ernæringsassistent Marianne Uhrbrand, Aarhus Universitetshospital/Cafe Øst, Aarhus N
  • Leder Mads Dreyer, Spisehusene, Oureskolerne, Oure

Fem unikke kategorier

De fem fødevarepriser uddeles den 28. september på Hindsgavl Slot ved Middelfart. Det er branchen selv, der indstiller til priserne. Læs mere om de enkelte priser og se kontaktpersoner for yderligere information her:

Frugt- og grøntprisen
Mejeriprisen
Slagterprisen
Kantineprisen
Køkkenprisen

Presse: Landbrug & Fødevarer tlf. 3338 4520 eller presse@lf.dk

Logoer og profilbilleder til download på de enkelte prissider på goderaavarer.dk.

Seneste nyt fra lf.dk