KMC vinder ”Den Dybe Tallerken”

Kvalitets- og innovationsprisen for fødevarebranchen gik til den kartoffelbaserede ingrediensvirksomhed KMC med hovedkvarter i Brande. KMC modtager prisen for sit fokus på bæredygtighed, innovation og cirkulær økonomi.

Onsdag uddelte Dansk Fødevare Forum for 20. gang kvalitets- og innovationsprisen ”Den Dybe Tallerken”.

Uddelingen sker normalt i forbindelse med Dansk Fødevare Forums årsmøde, men var denne gang af corona-hensyn udsat og henlagt til Landbrug & Fødevarer på Axelborg i København.

Formålet med prisen er at skabe opmærksomhed omkring innovation og kvalitet i den danske fødevaresektor og at påskønne virksomheder, organisationer eller personer, der gør en langsigtet forskel inden for fødevareinnovation, samt at inspirere til kvalitet, innovation og bæredygtighed i den danske fødevaresektor.

Mette Jasper Gammicchia, der er formand for bestyrelsen for Dansk Fødevare Forum og afdelingsleder hos Landbrug & Fødevarer, stod for at overrække ”Den Dybe Tallerken” til Jesper Burgaard, administrerende direktør for KMC.

Hun fremhæver, at KMC med stort fokus på innovation er lykkedes med en vækststrategi, der på 10 år har fordoblet omsætningen.

- KMC har gjort et meget visionært arbejde med bæredygtighed, som virksomheden fortjent har succes med. Man har fulgt en ambitiøs strategi med fokus på at erstatte animalske råvarer med forædlede, kartoffelbaserede ingredienser, og KMC er i dag en stærk samarbejdspartner for fødevareproducenter indenfor udvikling af plantebaserede fødevarer. Derfor er KMC også en meget værdig og fortjent vinder af ”Den Dybe Tallerken 2020”, siger Mette Jasper Gammicchia.

Seneste nyhed fra KMC er kartoffelprotein godkendt til fødevarer. Dette protein har en enestående aminosyresammensætning og mange anvendelsesområder som proteinberiger i fødevarer som pasta og bagværk.

Jesper Burgaard glædede sig over anerkendelsen fra Dansk Fødevare Forum.

-I KMC er vi særligt glade for at modtage ”Den Dybe Tallerken”, da det er anerkendelse som kommer fra vores egne kollegaer i branchen – folk der er specialister indenfor vores felt. Vi er glade for at fødevare-Danmark har set og anerkender vores forretningsmodel, som bygger på innovation og cirkulær økonomi. To helt centrale emner som på kort og lang sigt både har defineret og udviklet KMC’s stærke markedsposition indenfor plantebaserede ingredienser, siger Jesper Burgaard.

Dansk Fødevare Forum er en et netværk med cirka 80 medlemmer – ledere og innovationsfagfolk i fødevarebranchen.

Seneste nyt fra lf.dk