Der er powerkvinder på landet (Foto: Anne Kring)

Glædelig kampdag – også til de danske landmænd

Kvindernes internationale kampdag markeres hvert år 8. marts, og over hele verden står dagen i ligestillingens tegn. I år markerer Landbrug & Fødevarer kampdagen ved at fremhæve nogle de kvinder, der hver dag arbejder for at levere fødevarer i verdensklasse.

Bag titlen landmand er der også en gruppe kvinder, der hver dag er med til at sørge for, at vi kan få gode danske varer på bordene.

”I forbindelse med kvindernes internationale kampdag vil vi fremhæve nogle af dem, som hver dag er med til at levere danske fødevarer, nemlig de dygtige kvinder i vores erhverv. Vi er i dag flere kvinder i erhvervet, end dengang jeg satte mine ben på Axelborg for første gang for 25 år siden, og det glæder jeg mig over”, siger Anne Arhnung, direktør i Landbrug & Fødevarer.  

Ifølge tal fra Børne- og Undervisningsministeriet er andelen af kvinder på landbrugsuddannelserne steget fra 20 pct. i 2012 til 26 pct. i 2020. 

”Da jeg gik på Borris Landbrugsskole i 1981, var jeg en af seks piger ud af 72 elever. Siden er antallet af kvinder på landbrugsuddannelserne heldigvis steget”, siger Lone Andersen, viceformand i Landbrug & Fødevarer. 

 

Gerbrig Postma, inseminør, kalvepasser og på vej til at blive mælkeproducent


Hanne Line Revsbech, på barsel med sit femte barn, mælkeproducent, i bestyrelsen for Djursland Landboforening


Fru Møller, Bodil Møller, driver Fru Møllers Mølleri – Vi dyrker den gode smag


Charlotte Duus, fysioterapeut, griseproducent, skolevært for Skoletjenesten og fysioterapeut


Ingrid Van Den Hengel, mælkeproducent, Åbent Landbrug vært, skolevært for Skoletjenesten, næstformand i Landbo Syd

Seneste nyt fra lf.dk