Arla Foods investerer massiv i bæredygtig omstilling med ny strategi

I de næste fem år øger Arla sine investeringer med over 40 procent til over fire milliarder euro. Investeringerne rettes mod bæredygtighed, digitalisering, nye produktionsteknologier og produktudvikling. Samtidig vil Arla øge efterbetalingen til andelshaverne til over en milliard euro for at støtte deres bæredygtige omstilling.

Bagtæppet for den nye strategi, der bærer navnet FUTURE26, er blandt andet en voksende efterspørgsel på mejeriprodukter globalt.

Flemming Nør-Pedersen, konstitueret direktør i Landbrug & Fødevarer, ser frem til at følge implementeringen af den nye strategi.

"Arla anviser en vej mod en endnu mere bæredygtig mejeriproduktion. Det understreger endnu engang, at danske fødevarevirksomheder, og værdikæderne generelt, er med helt fremme i klimaomstillingen.  En investering på mere end 30 milliarder kroner kommer til at gøre en stor forskel i udviklingen af teknologi og nye ideer", siger konstitueret adm. direktør i Landbrug & Fødevarer, Flemming Nør-Pedersen.

Strategien bærer navnet FUTURE26, og bygger videre på erfaringerne fra den tidligere strategi, der sikrede vækst og markedsførende positioner både geografisk, i mejerikategorier og for Arlas globale brands, lyder det fra Arla adm. direktør Peder Tuborgh.

"Med vores Good Growth 2020-strategi skabte vi den rigtige opskrift til at udvikle vores brands, opnå effektivitet og investere i bæredygtige tiltag på tværs af vores værdikæde, samtidig med at vi sikrede vores andelshavere en konkurrencedygtig mælkepris. Med udgangspunkt i disse resultater vil vores nye Future26-strategi løfte vores andelsselskab op på næste niveau, udvikle vores globale forretning på en ansvarlig måde for at imødekomme forbrugernes hurtigt skiftende madvaner og stigende efterspørgsel på bæredygtigt producerede mejeriprodukter samt forbedre afkastet for vores andelshavere," siger Arla Foods' administrerende direktør, Peder Tuborgh.

Skarpt fokus på andelshaverne

I de kommende fem år vil Arla fortsat gå forrest for at skabe en mere bæredygtig mejeriproduktion på tværs af værdikæden baseret på data, og samtidig øge sine forpligtelser for at opfylde Paris-aftalens mål om 1,5 grader.

I løbet af de seneste årtier har Arlas andelshavere arbejdet støt på at nedbringe deres klimapåvirkning og er i dag blandt de mest klimaeffektive i verden, idet de producerer mælk med et gennemsnit på 1,15 kg CO2e pr. kilo mælk. Andelshaverne vil også blive styrket i den nye strategi, de kan nemlig se frem til at fordele over en mia. euro i afkast i løbet af de næste fem år.

"I strategien er der et stærkt fokus på andelshaverne. Andelstanken er en stol dansk tradition, som Arla nu styrker. Jeg glæder mig meget til at følge arbejdet med strategien i de kommende år", siger konstitueret adm. direktør i Landbrug & Fødevarer, Flemming Nør-Pedersen.

Seneste nyt fra lf.dk