Internationale journalister besøger klimabevidste danske virksomheder og landmand

Dansk landbrug rækker ud over egne landegrænser. En flok udenlandske journalister har netop besøgt nogle af de mange danske virksomheder og landmænd, som skaber verdens bedste fødevarer med et særligt fokus på klimaet og miljøet.

Udenlandske journalister, som skriver til kinesiske, hollandske, tyske og britiske medier, har over to dage fået et indblik i, hvordan den danske fødevaresektor arbejder for at nå visionen om at blive klima-neutrale i 2050.

Landbrug & Fødevarer har i samarbejde med Food Nation og State of Green arrangeret en tur rundt i det ganske danske landbrugsland, hvor journalisterne besøgte en landmand og flere fødevarevirksomheder, som har et særligt fokus på klimaet og miljøet.

Innovative løsninger til fordel for klimaet
Burgerbøffer lavet af hestebønner og en alternativ kilde til protein lavet af græs. Det er bare nogle af de tiltag, som de udenlandske journalister blev præsenteret for på turen.

Journalisterne besøgte blandt andet Organic Plant Protein i Hedensted, som støtter udviklingen af et mere plantebaseret og bæredygtigt fødevare-Danmark. Virksomheden producerer nemlig økologiske og plantebaserede fødevarer uden nogle former for tilsætningsstoffer til detail, food service og catering.

Hos BioRefine i Varde duftede der af frisk grønt græs på hele matriklen. Her kunne journalisterne nemlig opleve, hvordan den innovative virksomhed omdanner kløvergræs til græsprotein, som kan bruges i foder til grise og fjerkræ. Målet er også, at græsprotein i fremtiden skal bruges som et alternativ til animalsk produceret protein i fødevarer til mennesker.

Journalisterne rundede også Agro Food Park i Skejby, hvor Landbrug & Fødevarer og landbrugets innovationshus SEGES har til huse. Her blev journalisterne også vist rundt på Aarhus Universitets Institut for Fødevarer, som blandt andet forsker i forsyningen af fødevarer, madspild og bæredygtig produktion af fødevarer.

Herudover besøgte journalisterne også VikingGenetics, der arbejder for at finde frem til køer der er sundere og udleder mindre metan. Det gør de ved at finde frem til de køer, som udleder mindre metan og producerer mere mælk. Generne fra disse køer bliver så brugt til at udvikle fremtidens ko.

Journalisterne besøgte også landmanden, Henrik Bertelsen fra Vejen, der fortalte om, hvordan han har indstillet driften på sine lavbundsarealer og på den måde skabt mere biodiversitet.


Seneste nyt fra lf.dk