Bæredygtighed og høj innovationsgrad - Agrain vinder ’Den Skarpe Kniv’ 2021

Dansk Fødevare Forums mad-innovationspris ’Den Skarpe Kniv’ uddeles for første gang i 2021 – Agrain vinder prisen foran et skarpt felt af andre fødevarevirksomheder, personer og grupper af ildsjæle, der har den helt exceptionelle innovative idé, høj innovationsgrad, ambitioner, vilje og arbejdsomhed.

Agrain er et ungt iværksætterfirma, der gør klar til at erobre verden med et helt nyt bæredygtigt fødevarekoncept. De upcycler restprodukter fra bryggerierne til specialmel, granola og snack.

Agrain genbruger 12 ton mask-restprodukter fra øl- og whisky-produktion til fødevarer om ugen. Virksomheden tapper dermed ind i samfundsdagsordenen om mindre madspild, flere plantebaserede fødevarer og øget bæredygtighed i fødevareproduktionen.

-Vi er taknemmelige og stolte over at fødevarebranchen har valgt Agrain til dette års innovationspris. Branchens anerkendelse er et vigtigt skulderklap for en virksomhed på vej frem. Agrain har fra start pustet til normalen og udfordret det traditionelle syn på råvarer og ressourcer. Med denne pris er vi endnu engang blevet styrket i troen på, at Agrain er fremtiden og upcycling (en del af) løsningen. For ressourcerne er tilgængelige og teknologien på plads, og med halvandet år på markedet har Agrain bevist, at forbrugerne nu også er klar til at gøre en forskel. Når branchen med denne pris vælger at fremhæve netop os for vores innovation og potentiale, så bekræfter det os i, at forandringen af verdens fødevaresystem for alvor er i gang, og at Agrain er med til at præge udviklingen og skabe det afgørende grundlag for fremtidens forandringer, siger Aviaja Riemann-Andersen, CEO & Co-Founder.

Agrain har potentiale og produkter, som rækker langt ud over Danmarks grænser, da der overalt på verdensplan produceres øl og dermed også en masse mask, så råvareforsyningen er sikret.

Mask består af vand og korn, som er et restprodukt fra brygning af øl og whisky, og det bidrager til at sikre et højt indhold af både fibre og protein i Agrains produkter. Når masken bruges til fødevarer og ikke som hidtil ender som affald, biobrændsel eller dyrefoder, så bidrager Agrain bæredygtigt og giver samtidig kunderne mulighed for at prøve kræfter med spændende ingredienser og helt nye smagsnoter i bagværk og færdige fødevarer. Alt sammen et bidrag til en bedre, mere bæredygtig verden. 

-Det er en stor glæde, at den allerførste vinder af mad-innovationspris ’Den Skarpe Kniv’ er Agrain, som sætter et meget højt niveau for værdige kandidater til prisen de kommende år. Agrain får prisen, da det er et ungt iværksætterfirma, der med et stort potentiale og hjertet det rigtige sted gør klar til at erobre verden med et helt nyt bæredygtigt fødevarekoncept. Dansk Fødevare Forum ønsker at understøtte og bakke op om nye innovative initiativer, ildsjæle og idémagere på fødevarescenen – også de, der har en god ide, men endnu ikke er veletableret og nødvendigvis har bevist deres økonomiske bæredygtighed på den lange bane, siger Mette Jasper Gammicchia, formand for bestyrelsen for Dansk Fødevare Forum og afdelingsleder hos Landbrug & Fødevarer.

Ud over æren af at vinde Den Skarpe Kniv modtager Agrain også en meget skarp kniv fra FoodGear samt i alt 25.000 kr. sponseret af Royal Greenland, Magasin du Nord, Dansk Cater, Geia Food samt Landbrug & Fødevarer samt tilbud om sparring med Dansk Fødevare Forums netværk.
 

Hvad er Dansk Fødevare Forum?

Dansk Fødevare Forum (DFF) blev stiftet i oktober 1994. Foreningen blev grundlagt på initiativ af en række virksomheder og organisationer i fødevareindustrien. Formålet var at skabe en organisation, som repræsenterer alle interessenter i dansk fødevareindustri. Dansk Fødevare Forum gennemfører konferencer og driver innovations- og ledelsesnetværk for fødevaresektoren.

Prisen ’Den Skarpe Kniv’ er målrettet en mindre fødevarevirksomhed, en person eller gruppe af ildsjæle, som har den helt exceptionelle innovative mad-ide, høj innovationsgrad, ambitioner, vilje og arbejdsomhed - men som måske ikke (endnu) er økonomisk bæredygtig.

For yderligere information kontakt:

Formand for Dansk Fødevare Forum, Mette Jasper Gammicchia, tlf. 27 24 56 68

Seneste nyt fra lf.dk