Årsmøde med fokus på nye afgrøder, bæredygtighed og kerneværdier

Økologisektionen i Landbrug & Fødevarer har traditionen tro afholdt årsmøde. Mødet er det første, efter landbrugsaftalen på Christiansborg faldt på plads.

Ambitionen om en endnu stærkere økologisk produktion fyldte godt på årsmødet, hvor 240 deltagere var samlet. Hans Erik Jørgensen, formand for økologisektionen i Landbrug & Fødevarer, udtrykte tilfredshed med de grundlæggende elementerne i landbrugsaftalen. I aftalen er der blandt andet en ambition om at fordoble det økologiske areal frem mod 2030, og det er økologiformanden grundlæggende glad for.

- Det gode er, at det nu står sort på hvidt, at der skal udarbejdes en strategi for, hvordan vi kommer i den retning.

For at nå målet skal der være særlig fokus på markedet, mener Hans Erik Jørgensen.

- Vi skal have en strategi for, hvordan vi med en markedsdreven tilgang får fordoblet efterspørgslen, forbruget og eksporten, sådan at det hele hænger sammen, sagde Hans Erik Jørgensen fra scenen.

Årets Økoelev blev Sigrid Eghøj Nielsen

Ti kandidater til Årets Økoelev blev til én vinder i form af Sigrid Eghøj Nielsen, som til daglig går på Kalø Økologisk Landbrugsskole.
Valget faldt på Sigrid Eghøj Nielsen fordi hun, ifølge dommerne, har et fantastisk stort engagement og evnen til at se både fordele og udfordringer i den økologiske produktion.

- Sigrid er opsat på at lave en bæredygtig produktion på en hensigtsmæssig måde. Hun er fremsynet, nysgerrig og har masser af ideer på økologiens vegne, sagde Hans Erik Jørgensen om prisvinderen.

Andenpladsen gik til Peter Søgård fra Landbrugsskolen Sjælland, mens Årets Bobler blev Michael Petersen fra Agroskolen Hammerum.

Dommerpanelet i konkurrencen består af repræsentanter fra Økologisektionens bestyrelse, sektorchefen for Økologi i Landbrug & Fødevarer, chef for Innovationscenter for Økologiske Landbrug, et medlem af LandboUngdoms landsledelse, repræsentanter fra to landbrugsskoler samt en repræsentant for Landbrug & Fødevarers Netværk for Unge Økologer.

Debat om konventionel gødning i den økologiske produktion

Også debatten om udfasning af konventionel gødning i den økologiske sektor fyldte på årsmødet. Beslutningen har været omdiskuteret, men økologiformanden står fuldt ud på mål for udfasningen.

- Beslutningen om gradvist at udfase brugen af konventionel husdyrgødning fra gødningsåret 2022, er en nøje og velovervejet beslutning. En beslutning, som vi længe har talt om og regnet på. Vi ønsker at værne om økologiens troværdighed og forbrugernes tillid til os, sagde formanden fra talerstolen.

Genvalg til økologiformand
På årsmødet blev Hans Erik Jørgensen genvalgt som formand for Økologisektionen i Landbrug & Fødevarer uden modkandidater.
Til bestyrelsen blev der valgt tre nye medlemmer i form af Per Bundgaard, Kasper Mejnertsen og Lene Fløe Møller. Årsmødet blev afholdt på Nordjyllands Landbrugsskole i Nibe.

 

 

Seneste nyt fra lf.dk