Kulturnatten på Axelborg

Rotunden på Axelborg var et trækplaster til Kulturnatten 2021, hvor Landbrug & Fødevarer åbnede dørene og inviterede indenfor.

Fredag den 15. oktober åbnede Landbrug & Fødevarer de tunge døre op til Rotunden, og inviterede gæster indenfor til årets Kulturnat i København. Der var fyldt fra gulv til loft da dørene gik op klokken 18, og køen var lang, og smilene blev hurtigt store, da gæsterne kom ind og fik lov at kigge op – og ned. Med de 45 meters vertikale udsigt og lysshow, var der da også noget at se på.

"Axelborg er med sin smukke arkitektur og lange landbrugshistorie et fantastisk sted at fortælle historien om danske fødevarer.” fortæller Head of Branding, Lisbeth Olsgaard, der er ansvarlig for Landbrug & Fødevarers deltagelse i Kulturnatten. "At gæsterne både får kultur, historie og smagninger i ét og samme besøg kan man fornemme giver en helt speciel oplevelse. At smilet så bliver endnu større når de kommer op i vores taghave og kan se ud over København, er jo kun ekstra flødeskum på toppen af oplevelsen”.

Med 2.475 gæster, var aftenen en succes for stadeholdere såvel som for Landbrug & Fødevarer. Selvom aftenen naturligvis handler om kultur og kulturarv, og om at kende sin by og byens bygninger, historie, materialer og arkitekturen, handlede det i Rotunden i høj grad også om maden, som vi repræsenterer. 

På vejen op til toppen af Axelborg, kunne man nemlig møde et hav af danske fødevareproducenter og smage gode danske råvarer. Danish Crowns ”Dyrbar” koncept, roebaseret Ro’um fra Lolland, brød fra Mejnerts og mejeriprodukter fra Naturmælk var blot nogle af de smagsindtryk, man kunne få undervejs. Og det var et kærkomment møde for mange, der oksede sig vej op ad trapperne for til sidst at ende på tagterrassen, hvor de kunne nyde udsigten over Tivoli og Indre by. 

Gense kulturnatten på Axelborg i den korte film fra aftenen. 


Seneste nyt fra lf.dk