Anuga

Landbrug & Fødevarer satser på økologi til verdens største fødevaremesse

Økologien vokser i Tyskland, der er Danmarks største eksportmarked inden for økologi. Derfor deltager Landbrug & Fødevarer, i samarbejde med Bio Aus Dänemark, på fødevaremessen Anuga i Köln med 24 danske virksomheder, der håber på at øge salget af økologiske varer.

Det er ikke kun i tyske supermarkeder, at de økologiske varer fylder mere og mere.  Det gør de også i gryderne i offentlige køkkener og i Tyskland arbejder man politisk på netop at øge den økologiske andel i de offentlige køkkener. 

Da den økologiske eksport til Tyskland i 2019 udgjorde omkring 40 procent, og dermed gør Tyskland til Danmarks vigtigste eksportmarked inden for økologiske fødevarer, er der et stort potentiale for at eksportere mere dansk økologi til blandt det tyske foodservice-marked. 

Derfor deltager Landbrug & Fødevarer med den største danske stand i nyere tid på verdens største fødevaremesse Anuga i Köln

  • Det er vigtigt at være på Anuga, da det er verdens vigtigste fødevaremesse. Udstillingen tjener som et udstillingsvindue og mødeplads for indkøbere fra hele verden. Som følge af pandemien forventer vi, at det især vil være muligt at møde kunder fra det europæiske marked, hvor økologien har vækstet under corona, siger Mette Gammicchia, chef for Marked & Ernæring, Landbrug & Fødevarer.

I samarbejde med Bio Aus Dänemark har Landbrug & Fødevarer samlet 24 danske virksomheder der deltager på Anuga.

En af dem er Gasa Odense Frugt-Grønt A.m.b.a, der glæder sig til at deltage på Anuga 2021 efter aalle messeaktiviteter har været indstillet i halvandet års tid.

-Vi forventer en stor interesse omkring fersk økologisk frugt og grønt helt generelt, da der med pandemien er kommet øget fokus på sund livsstil, men specielt omkring vores snack gulerødder, som smager lige godt om man er på farten eller som tilbehør til aftensmaden. Samarbejdet mellem Landbrug & Fødevarer og Bio Aus Dänemark er i den forbindelse det ideelle ”udstillingsvindue” for os, siger Suna Frederiksen, Gasa Odense Frugt-Grønt A.m.b.a

Anuga afholdes fra d. 9 – 13. oktober i Köln, Tyskland. Messen afholdes hvert andet år, og i 2019, hvor Anuga havde 100-års jubilæum, udstillede knap 7.800 virksomheder med besøgende fra 201 lande, hvilket blev messens nyeste rekord.

Anuga er et samlingspunkt for hele fødevarebranchen, både økologiske såvel som konventionelle, hvor nøgleaktører fra hele verden mødes for at opdage og opleve nyheder og tage en generel status på markedet. 

Seneste nyt fra lf.dk