Mejeriforeningen får ny direktør

Henrik Damholt Jørgensen, Vice President for Member Relations i Arla, overtager i begyndelsen af næste år topposten i mejeriernes brancheorganisation efter Jørgen Hald Christensen, som har valgt at gå på pension.

Efter knap 11 år på posten fratræder Jørgen Hald Christensen stillingen som adm. direktør i Mejeriforeningen for at gå på pension. Ny direktør bliver Henrik Damholt Jørgensen, som har været ansat i Arla i 25 år – de seneste 15 år som Vice President for Member Relations i Arla. Det skriver mejeri.dk.

”Mejeriforeningen repræsenterer en spændende blanding af virksomheder – lige fra den globale mejerikoncern til mellemstore selskaber og de helt små, nicheprægede mejerier. Det giver en god dynamik i branchen, og jeg glæder mig rigtig meget til at stå i spidsen for samarbejdet omkring de mange vigtige dagsordner, som Mejeriforeningen byder ind på: Bæredygtighed, sundhed, smag og madkvalitet for blot at nævne nogle af de mest aktuelle,” siger Henrik Damholt Jørgensen.

Dybt kendskab til branchen
Henrik Damholt Jørgensen er 61 år og uddannet cand. scient pol. og har et dybt kendskab til mejeribrug og mælkeproduktion. Han startede sin erhvervsmæssige karriere i Landbrugsministeriet og var derefter i fem år ansat på Mejeriforeningens kontor i Bruxelles, inden han kom til Arla i 1996. Her beskæftigede han sig i første omgang med produktlovgivning og handelsmæssige emner, hvorefter han blev tilknyttet direktion og bestyrelse som sekretær. Siden 2006 har han stået i spidsen for samarbejdet med andelshaverne i Arla Foods Member Relations.

Den nuværende direktør Jørgen Hald Christensen (66 år) har været tilknyttet Mejeriforeningen siden 1987, hvor han blev ansat som fagmedarbejder i afd. for produktlovgivning i Danske Mejeriers Fællesorganisation (som Mejeriforeningen hed dengang). Med årene avancerede han til afdelingsleder og siden afdelingschef, inden han i 2009, i forbindelse med at Mejeriforeningen tilsluttede sig Landbrug & Fødevarer, blev udnævnt til Fødevarechef. To år senere – i maj 2011 – overtog han posten som adm. direktør i Mejeriforeningen og sektor for mejeri i Landbrug & Fødevarer.

Fra fusioner til gourmet-oste
”Det har været nogle begivenhedsrige årtier, som branchen og dens organisation har gennemlevet, siden jeg tiltrådte for snart 35 år siden. Vi har oplevet en stor, transnational fusion sideløbende med, at nye små og mellemstore mejerier er vokset frem. På produktsiden har tiden budt på blandingsprodukter som Kærgården, minimælk, skyr, en voldsom vækst i økologien og – i de senere år – en mindre revolution indenfor danske gourmetoste. Der er meget at se tilbage på, men noget af det, der glæder mig allermest, er, at både små og store mejerier har været rigtig gode til at holde fokus på samarbejdet og de fælles interesser i deres brancheorganisation. Det har været en fornøjelse at være en del af,” siger han.

Henrik Damholt Jørgensen tiltræder officielt stillingen som adm. direktør for Mejeriforeningen den 1. marts 2022. Men allerede pr. 1. januar vil han være tilknyttet organisationen, hvor han med assistance fra Jørgen Hald Christensen vil blive sat ind i sit nye arbejdsfelt.

Seneste nyt fra lf.dk