Arla, Danish Crown, DLG og Danish Agro sender åbent brev om landbrugsforhandlingerne

Arla, Danish Crown, DLG og Danish Agro – de fire største virksomheder i branchen – sender i dag et åbent brev til landets politikere med ønske om en bred aftale med de nødvendige midler.

I brevet skriver virksomhederne, at de er dybt bekymrede over, politikerne tilsyneladende har så svært ved at nå hinanden. De understreger behovet for en bred aftale, og at politikerne afsætter de nødvendige midler til omstillingen i form af grønne engangsinvesteringer. Præcis som politikerne har gjort for andre sektorer.

Virksomhederne understreger, de og dansk landbrug allerede i dag leverer med forskning i planteforædling, bæredygtighedsmål og klimatjek hos de enkelte landmænd, optimering af husdyrfoder, produktion af græsprotein – og meget, meget mere.

Virksomhederne slår fast, at det er ikke en naturlov, at den grønne omstilling af dansk landbrug skal koste arbejdspladser og vækst. Tværtimod ser de kommercielle muligheder. Men det er helt afgørende med en stabil og ordentlig regulering. Det er simpelthen grundforudsætningen for investeringer i erhvervslivet.

Se brevet her


Seneste nyt fra lf.dk