Billede: Landbrug & Fødevarer

Landbrug & Fødevarer indtager Lærfest i Aarhus

Hvor kommer mælken fra? Hvad spiser grisene? Og hvad dyrker landmanden på marken? Det gør Landbrug & Fødevarer lærere, bibliotekarer, skoleledere, osv. klogere på til dette års Lærfest i Aarhus.

Efter to års corona-nedlukning stiller Landbrug & Fødevarers Skoletjeneste endnu en gang op til Lærfest Aarhus, som tidligere gik under navnet Skolemessen.

Lærfest er en stor fysisk fagmesse med udstilling af de nyeste læremidler, faglige og pædagogiske oplæg, studieture, kurser og anden relevant inspiration for alle, som interesserer sig for god undervisning og skoleudvikling i grundskolen.

Lærfest løber af stablen d. 27. og 28. april 2022 i Musikhuset og Aarhus Congres Center, Aarhus.

"Dialogen om vejen fra jord til bord skal nå helt ind i klasselokalerne på de danske grundskoler. Vi har derfor et ønske om at skabe et tæt samarbejde mellem landmænd og lærere, så børn og unge får en direkte forståelse og potentiel interesse i, hvordan fødevarer produceres i Danmark," siger Simone Højmark Nielsen, Landbrug & Fødevarer.

Landbrug på skoleskemaet

Til dette års Lærfest i Aarhus står Landbrug & Fødevarers Skoletjeneste klar med forskellige undervisningsmaterialer og vil desuden fortælle om gårdbesøgsordningen, hvor landmænd fra hele landet åbner deres stald for skoleklasser, viser rundt og fortæller om arbejdet, dyrene og livet på landet.

I dette skoleår (dvs. siden august måned 2021) har over 11.800 elever været på gårdbesøg på en af Landbrug & Fødevarers 350 skoleværter, som er fordelt ud over hele landet.

"Til Lærfest har vi oplevet stor glæde og interesse for vores gårdbesøgskoncept, hvor eleverne får mulighed for et personligt møde med landmanden. Èn ting er at læse om dansk landbrug i en bog, men når det bliver kombineret med et gårdbesøg, hvor eleverne får lov at se dyrene og maskinerne, og hvor de kan stille spørgsmål, så bliver det bare en helt anden oplevelse," siger Simone Højmark Nielsen, Landbrug & Fødevarer.

Til Lærfest i Aarhus har Landbrug & Fødevarer også medbragt en kornudstilling, som består af forskellige kornsorter - heriblandt purpurhvede og ølandshvede. De besøgende kan desuden prøve at male mel med en kornkværn og quizze om de danske afgrøder på marken, hvilket udløser en billet i lodtrækningen om en kornkværn til deres skole

Landbrug & Fødevarer er sammen med Gyldendal, March og Alinea sponsor for Lærfest 2022 i Aarhus.

Fakta om Landbrug & Fødevarers skoletjeneste

  • Skoletjenesten er en enhed under Landbrug & Fødevarer, der sørger for, at skolebørn kan komme på landet og se, hvor den mad de spiser, kommer fra.
  • Knap 350 landmænd fordelt over hele landet tager imod besøg og er normalt årligt værter for omkring 26.000 elever fra 0. klasse til 3.g.
  • Landmanden åbner sin stald, viser rundt og fortæller om arbejdet, dyrene og livet på landet. Det gør de for at give eleverne en dag med lyde, dufte, dyr der kan ses og mærkes, frisk luft, marker og store maskine.
  • Der er desuden mulighed for et digitalt gårdbesøg, hvor elever og lærere kan lære mere om dansk landbrug hjemme fra klasselokalet.

Seneste nyt fra lf.dk