Madskoler: Frivillighed har igen bevist sit værd

Nu hvor skoleklokkerne igen ringer ind fra sommerferie, ser Madskoler tilbage på en begivenhedsrig sommer med over 70 Madskoler afholdt og mere end 1000 børn i køkkenet.

Madskolerne i årets sommerferie har været en stor succes. Siden 2004 har 4H, Rema 1000 og Landbrug & Fødevarer i et ikke profitskabende samarbejde afholdt Madskoler, og mange børn har gennem madskolerne lært om kost, madlavning og sundhed. Sommeren 2022 var ingen undtagelse takket være de mange frivillige.

”Det har været en skøn Madskole-sommer. Lidt over 1000 børn har givet den max gas i køkkenerne, sammen med de mange fantastiske frivillige. Jeg vil gerne på egne vegne og på vegne af partnerne bag Madskoler sende en stor tak til hver og en af vores frivillige. Det er kun takket være dem, at Madskoler kan lade sig gøre.” roser 4H’s formand Henrik Dalum.

De mange dygtige frivillige har været grundlaget for, at madskoler har kunne lade sig gøre. Madskoler er bygget på frivillige, der har lyst til at bruge deres sommerferie på at undervise børn i madens glæder. Og selvom det ikke altid er nemt at finde frivillige, har mere end 300 frivillige denne sommer været med til at guide og undervise børnene i alt fra at forme boller af fars til at koge en kylling. De frivillige har givet børnene en oplevelse for livet, fortæller Line Munk Damsgaard, ernæringschef i Landbrug og Fødevarer og landsdækkende koordinator for Madskoler.

”Vi er ovenud stolte over hver og en af de frivillige, der har meldt sig under fanerne og er med til at give børn fantastiske madoplevelser i sommerferien. Allerede nu er spadestikkene taget for de næste Madskoler,” siger Henrik Dalum.

Mormormad anno 2022 har været en succes
Boller i karry, hønsekødsuppe og Ama’rmad med gnavegrønt er alt sammen retter børn og frivillige har lavet på sommerens Madskoler. Opskrifterne er blevet udviklet i et samarbejde med chefkok på Bistro Boheme Per Thøstesen og madlavnings- og ernæringskyndige fra Landbrug & Fødevarer. Maden har i år været en stor succes både for børn og frivillige.

”Årets tema Mormor-mad anno 2022 har været en stor succes – børnene har syntes det var sjovt at lave velkendte retter i lidt nye forklædninger og maden er blevet spist i stor stil,” siger Line Munk Damsgaard, ernæringschef i Landbrug og Fødevarer og landsdækkende koordinator for Madskoler.

Madskoler fortsætter i efterårsferien
Allerede nu er planlægning af de næste Madskoler i gang. ”3 dage på Madskoler”, bliver afholdt i efterårsferien, hvor børn igen i deres ferie kan være med i køkkenerne til at lave mad.

”Vi er allerede nu gået i gang med planlægningen af efterårsferien ’3 dage med Madskoler’, hvor vi bl.a. skal arbejde med kål, æg og bælgfrugter. Præcis hvor skolerne afholdes afhænger af, hvor der er frivillige, som vil være med,” siger Line Munk Damsgaard.

Så tøv ikke med at kontakte Madskoler på madskoler@4h.dk, hvis du skal være enten som frivillig eller tilmeld dit barn som deltager.


Seneste nyt fra lf.dk