Billede: Landbrug & Fødevarer

Plantefestival skal sikre flere danske planter på menuen

Det vrimler med økologiske råvarer og dygtige producenter i Danmark. Alligevel er frugt og grønt den økologiske fødevarekategori, vi importerer mest af. Derfor inviterer Landbrug & Fødevarer og Økologisk Landsforening den 31. august til ny plantefestival med titlen ’Planterne kommer’ i Kornet Hus, Hjørring. Festivalen skal skabe gode matches og fælles forretning mellem økologiske producenter og køkkener.

Med festivalen ’Planterne kommer’ ønsker Landbrug & Fødevarer og Økologisk Landsforening at bringe køkkener og lokale dyrkere tættere sammen og derigennem få de gode danske råvarer ud på tallerknerne i Danmark.

"Vi begyndte i foråret på Fyn og gentager succesen i Nordjylland. Formålet er at få fødevarebranchen til i højere grad at vælge de lokale økologiske varer til, i stedet for at bruge varer, der er importeret fra udlandet. I Danmark er vi nemlig særdeles dygtige til at dyrke dem," fortæller Lærke Kirstine Lund, Sektorchef for planter og planterige fødevarer i Landbrug & Fødevarer. 

Ambitionen er, at flere økologiske danske fødevarer – produceret dygtigt og effektivt - når helt ud til forbrugerne.

"De professionelle køkkener er frontløbere i den grønne omstilling af måltiderne og i at få bæredygtighed ind som den vigtigste ingrediens på fremtidens tallerken. Nu gør vi en aktiv indsats for at dansk, økologisk frugt og grønt både kommer på den grønne dagsorden og på tallerkenerne i et stærkt fællesskab mellem producenter og køkkener," siger Torben Blok, markedschef for foodservice i Økologisk Landsforening.

Hele det lokale planterige er på programmet og står klar til at vise frem. Økologisk Landsforening og Landbrug & Fødevarer inviterer til en dag med råvarer, produkter og økologi i centrum. Mød frugterne, grøntsagerne, kornet, bælgplanterne, quinoa og en rigdom af grønne afgrøder, du måske ikke har lært at kende endnu.

Er du nysgerrig på planteriget og lokale, økologiske råvarer - og er du enten økologisk producent eller aftager - så mød os i Hjørring d. 31. august til en særdeles grøn dag med sprøde producenter og stærke aktører. Vi byder velkommen til dage med grønne råvarer, lokale produkter og gastronomi.

Tilmelding til Lærke Kirstine Lund på lld@lf.dk

Lærke Kirstine Lund

Seneste nyt fra lf.dk