Se med på livestream fra livet i en kyllingestald

Landbrug & Fødevarer holder fra i dag 8. februar og 35 dage frem døgnåbent hos cirka 32.000 slagtekyllinger i en stald i Vestjylland.

Her kan du følge kyllingerne, fra de er små, gule og dunede, til de sætter hvide fjer og er klar til slagtning. Der er nemlig opsat to webcams, som viser livet i stalden.

Følg med live på kyllingestald.dk

Viser kyllingernes liv
- Tættere på kan man næsten ikke komme, siger formanden for Landbrug & Fødevarer Fjerkræ, Martin Hjort Jensen.

På grund af de meget strenge hygiejnekrav og bl.a. risikoen for salmonella og fugleinfluenza er der meget begrænset fysisk adgang til kyllingestalde, men heldigvis kan der stadig åbnes for besøg via kameraerne.

- Som kyllingeproducenter har vi de seneste år mødt mange holdninger og påstande om dansk slagtekyllingeproduktion. Der har ikke altid været lige høj grad af fakta og virkelighed bag. Vi har informeret, så godt vi kunne og inviteret familien Danmark til Åbent Landbrug, men der er stadig brug for at vise slagtekyllingeproduktionen frem. Derfor tager vi nu dette skridt med at åbne stalddørene virtuelt, siger Martin Hjort Jensen. 

- Det, man kan opleve her, er en professionel landbrugsbesætning med alt, hvad der hører til af professionel pasning, fodring, automatik, teknik og størrelse, og det glæder vi os til at vise frem, siger Martin Hjort Jensen.

Organisationen Anima udlovede sidste år 500.000 kr til dem, der ville vise en slagtekyllingestald med Ross 308 kyllinger frem, og Landbrug & Fødevarer ser frem til at videregive dusøren til det gode formål Julemærkefonden.

Seneste nyt fra lf.dk