Her er de nominerede til Mejeriprisen 2022

Mejeriprisen hylder de ostehandlere, der leder kunderne til den bedste oplevelse, og i år har alle de nominerede til prisen excelleret i netop dette.

Mejeri og madkultur hænger sammen. Ost er ikke bare ost. Derfor hylder Landbrug & Fødevarer hvert år supermarkeder og i år som noget nyt, private ostehandlere, der gør det ekstra godt, og som trods coronanedlukning har formået at holde et højt niveau i forsøget på at inspirere kunderne til den bedste madoplevelse, og som samtidig formår at sætte både producenterne og produktet i fokus.

”Kunderne efterspørger lokale varer, men vil ikke gå på kompromis med de kulinariske oplevelser. Det kræver særlige ildsjæle, viden og kunnen for at guide kunderne til det helt rigtige valg og samtidig en helt speciel indkøbsoplevelse. Samtidig sker der en enorm udvikling i udbuddet af oste på det danske marked og juryen har derfor i år valgt at sætte et særligt fokus på de dygtige ostehandlere, og vi har derfor etableret en kategori for de private ostehandlere i årets udgave af Mejeriprisen 2022,” siger afdelingsleder og jurymedlem Mette Gammicchia, Landbrug & Fødevarer. 

Tillykke med nomineringen til Danmarks bedste ostehandlere 2022

De nominerede i kategorien Private Ostehandlere er:

  • Manfred Dieter Schedler, ostehandler, JAMA Ost, Risskov
  • Allan Caseus, ostehandler, Caseus Ost og Delikatesser, Roskilde
  • Kaj Jørgensen, ostehandler, Klingenberg Ost, Odense


I kategorien ”Supermarkeder/hypermarked” har L&F valgt at nominere én kandidat, som indstilles for sit helt særlige arbejde med ostekategorien.

Den nominerede i kategorien Supermarked/hypermarked er:

  • Kenneth Østergreen, ostemester, MENY Viborg

De nominerede forstår alle at sætte ost på dagsordenen i butikken og tilbyder et bredt udvalg af oste fra ind- og udland, inspirerer til mersalg og udfordrer kundernes smagsløg med spændende tilbehør, der fremhæver ostenes smag. De formår at guide, udfordre og inspirere kunden til den bedste spiseoplevelse med ost.

"Ostene er vigtige, fordi de bidrager til en god smagfuld start på dagen, giver velsmag og fylde til retten, fungerer som centralt element på tapasbrættet eller udgør la grande finale som dessert. Både de små og store mejerier udvikler konstant nye spændende oste, hvor især der er sket meget inden for udvalget af hårde oste og tilbehør, der fremhæver smag og tekstur. Derfor kræver det viden om produkterne og producenterne for at kunne hjælpe kunden til det bedste køb og madoplevelse, og denne evne fortjener hyldest,"siger Mette Gammicchia.

For yderligere information

Kontakt ansvarlig for Mejeriprisen, jurymedlem Mette Gammicchia, afdelingsleder i Landbrug & Fødevarer, mobil: 2724 5668 eller på mail mjg@lf.dk

Mette Jasper Gammicchia

Seneste nyt fra lf.dk