Formand i L&F, Søren Søndergaard, fortalte blandt andet om L&F’s Globale Klima Task Force, hvor det er ambitionen at fremme eksporten af danske klimaløsninger.

Danske fødevarekompetencer i fokus da Verdensbanken besøgte Axelborg

Torsdag aften var Landbrug & Fødevarer vært for en række større danske virksomheder og Verdensbanken for at drøfte aktuelle udfordringer og løsninger ift. klima og fødevarer.

Præsidenten for Verdensbanken, David Malpass, var torsdag aften gæst hos Landbrug & Fødevarer, da Axelborg lagde lokaler til et middagsmøde med deltagelse af en række repræsentanter fra det danske erhvervsliv. Dagsordenen for mødet var drøftelser af klodens klimaudfordringer og fødevareproduktion.

"Vi er glade for, at Verdensbanken havde lyst til at mødes med det danske fødevareerhverv på Axelborg, for i Danmark har vi store ambitioner om at få danske fødevareteknologier ud og leve i hele verden, så vi kan bidrage mest muligt til globale problemstillinger," siger Søren Søndergaard, formand for Landbrug & Fødevarer.

Søren Søndergaard fortalte blandt andet forsamlingen om L&F’s Global Klima Taskforce, som blev etableret i 2021. Her er det ambitionen at forløse det store potentiale hos danske virksomheder for udvikling og levering af klima og miljøvenlige løsninger til fødevare- og landbrugsproduktion på verdensplan. Fem af de deltagende virksomheder til torsdagens møde er også medlemmer af Global Klima Taskforce.

"Det er ikke for sjov, at vi i den danske fødevareklynge har en ambition om at blive klimaneutrale i 2050. Der er en lang række virksomheder, som hver dag forsøger at skabe morgendagens løsninger og forbedre de nuværende, så den danske fødevareproduktion fortsat kan være blandt de mest effektive i verden og på den måde skabe global efterspørgsel på danske løsninger," siger Søren Søndergaard.

"Vi håber, at vi med dette møde kan øge omverdenens opmærksomhed på alt det, vi kan i dansk landbrug og fødevareproduktion", siger Søren Søndergaard.

Landbrug & Fødevarer var værter for arrangementet med præsidenten fra Verdensbanken, hvor også Dansk Industri samt repræsentanter fra virksomhederne Foss, Cimbria Unigrain, DLG, DLF, Danish Crown, Arla Foods, Novozymes, IFF, Niras, Cowi og cBrain deltog.

 

Seneste nyt fra lf.dk