Griseproducent i Slangerup er landets bedste til arbejdsmiljø

”Hvis vi ikke har nogle gode medarbejdere og passer godt på dem, så har vi ikke nogen virksomhed”. Det er grundfilosofien hos griseproducent Michael Nielsen på Tilsbæk ved Slangerup. Filosofien er ført så godt ud i livet, at bedriften torsdag modtog Landbrugets Arbejdsmiljøpris 2022.

Det skete på Landbrug & Fødevarers delegeretmøde i Herning.

Med æren følger et diplom og en check på 25.000 kr. Tilsbæk er indstillet af Ann Frost, arbejdsmiljøkonsulent i Agrovi.

Lone Andersen, der er viceformand i Landbrug & Fødevarer og formand for organisationens arbejdsmiljøudvalg, kalder Tilsbæk en særdeles værdig prisvinder, fordi man har så stor og konsekvent opmærksomhed på både det fysiske arbejdsmiljø og den psykiske trivsel.

- Michael Nielsen og ledelsen på Tilsbæk har en konsekvent tilgang til arbejdet med at skabe en god arbejdsplads. De fysiske rammer er helt i top. Både med hensyn til at optimere forholdene i staldene omkring lugt, støj og lys, omkring tilgængelighed og brug af de nyeste og bedste værnemidler, og med fremragende faciliteter til pauser, frokost og omklædning, siger Lone Andersen, og fortsætter:

- Samtidigt er der fokus på, at medarbejderne skal have det godt og være glade og trygge ved at gå på arbejde. Dialog om opgaver og udfordringer er i centrum, og det skaber et godt psykisk arbejdsmiljø. Tilsammen skaber det en arbejdsplads med trivsel i højsædet, og hvor man løfter i flok.

Michael Nielsen er glad og overrasket over at Tilsbæk modtager prisen.

- Jeg synes, det her er den fedeste pris at vinde overhovedet. Der er så mange, der gør det godt ude omkring i landbruget, så det er en rigtig stor anerkendelse af den måde, vi arbejder på. Jeg ser det gode arbejdsmiljø som en god og nødvendig investering, som er med til at skabe en stabil arbejdsplads, hvor medarbejderne har lyst til at komme på arbejde, og hvor de gerne vil blive i længere tid, siger Michael Nielsen.


LANDBRUGETS ARBEJDSMILJØPRIS

Landbrugets Arbejdsmiljøpris uddeles hvert år til en landmand, der gør en særlig indsats for at skabe og udvikle et godt fysisk og psykisk arbejdsmiljø på bedriften.

Vinderen af prisen arbejder seriøst og kreativt med arbejdsmiljøet og viser nye veje for sine kolleger.

Prisen består af et diplom og 25.000 kroner. Hovedsponsorer er Nordea og Topdanmark. Prisen støttes også af DLG, Lely, Hatting og LandboNord.

Seneste nyt fra lf.dk