L&F økologi

Kender du Årets Øko-elev 2022?

Kender du en landbrugselev med en særlig interesse for økologi? Årets Øko-elev kåres igen i år, og du har mulighed for at indstille din favorit blandt landbrugets mange unge talenter.

Deadline for nominering er d. 23. september 2022.

For fjerde gang uddeler Landbrug & Fødevarers Økologisektor prisen Årets Øko-elev, og der er åbent for nomineringer. Det sker i forbindelse med Økologisektionens årsmøde d. 27. oktober 2022 på Landbrugsskolen Sjælland i Høng, hvor fødevareminister Rasmus Prehn overrækker prisen. Hvis du er underviser, praktikvært eller elev, kan du nominere din kandidat til Årets Øko-elev.

"Det er en stor glæde, at vi for fjerde gang kårer Årets Øko-elev, hvor vi får givet nogle af de talentfulde, unge økologer et ekstra klap på skulderen. Vi har brug for, at der hele tiden bliver uddannet unge landmænd, der brænder for det økologiske håndværk og har mod og evnen til at bidrage til en fortsat udvikling af den økologiske sektor," siger formand for Økologisektionen i Landbrug & Fødevarer Hans Erik Jørgensen.

Hvem leder vi efter?

Vi leder efter en landbrugselev – uanset uddannelsestrin i landbrugsuddannelsen eller på landbrugets lederuddannelser – der viser en særlig interesse og nysgerrighed for den økologiske produktionsform og håndværk. En der tør tage initiativ, én som viser stor faglighed og engagement, samt tør udfordre vanetænkning i klasselokalet eller ude på praktikpladsen.

Hvem kan indstille?

Både praktikvært, underviser eller eleven selv kan indstille kandidater til Årets Øko-elev 2022, med en udtalelse/indstilling om kandidaten fra de to øvrige parter. De tre parter motiverer og begrunder via enten tekst, video eller lydfil, hvorfor eleven bør være Årets Øko-elev 2022.

Hvordan findes vinderen?

Til kåringen af Årets Øko-elev er der sammensat et bredt dommerpanel, der består af repræsentanter fra Økologisektionens bestyrelse, sektorchefen for Økologi i Landbrug & Fødevarer, Direktøren for Innovationscenter for Økologisk Landbrug, et medlem af LandboUngdoms landsledelse, repræsentanter fra to landbrugsskoler samt en repræsentant for Landbrug & Fødevarers Netværk for Unge Økologer.

Med titlen som Årets Øko-elev følger - ud over æren - en første præmie på 5.000 kr.

2. pladsen modtager 2.500 kr., og endelig kåres ’Årets bobler’. Til alle tre priser følger desuden et abonnement på magasinet ’Økologi – Inspiration til jordbruget’.

Så kender du en dygtig ung landbrugselev med kikkerten særlig rettet mod økologien, så send din nominering til Sofie Bak Nielsen på mail sbni@lf.dk. Større filer uploades via we-transfer eller anden platform.

Yderligere oplysninger om konkurrencen kan fås hos Hanne Børsch hab@lf.dk, tel.: 27 24 58 33

Hanne Børsch

Seneste nyt fra lf.dk