Billede: David Rosted

Årets Kvægelev tror på fremtiden for dansk kvægbrug

Vinderen af dette års kvægelev blev Mathias Smith Sønderby. På Kvægkongressen d. 27. februar, blev han anerkendt for sin store indsats.

På Kvægkongressen i Herning er Mathias Smith Sønderby kåret som Årets Elev. Kåringen finder sted for at sætte fokus på de mange lovende talenter, som arbejder i hele landet.

Dette års vinder er overbevist om, at øget digitalisering og endnu mere faglig sparring vil bidrage til, at den danske kvægsektor vil fortsætte med udvikle sig. Og til lyden af klapsalver fra de knap 2.000 deltagere til årets kongres, kunne Mathias lade sig hylde på scenen.

"Jeg vidste jo godt, at der er rigtige mange dygtige kandidater. At jeg skulle vinde, havde jeg ikke regnet med. Jeg vil gerne sige tak til Niels Peter og Andreas for de rosende ord. Jeg er meget glad. Tusind tak til jer alle sammen," sagde Mathias fra scenen.

Innovation og flair for både dyr og teknik, er noget dommerpanelet i deres beslutning har lagt vægt på. Dommerpanelet skriver:

"Mathias et ungt menneske, der brænder for sit erhverv. Samtidig er han også vellidt blandt kollegaer og udmærker sig ved at inspirere de unge mennesker, der kommer på bedriften."

Smith Sønderby er indstillet af Niels Peter Jensen fra Ringkøbing, som ikke mindst har lagt vægt på Mathias ambition om dialog og sparring, som værktøj til at vi hele tiden kan blive bedre. 

Seneste nyt fra lf.dk