
Tag ørebøfferne på og kom på tur i økologien
Kom med i plantekøkkenet, spis græs til og mød junglehønen. Ny podcastserie fra Landbrug & Fødevarer tager lytterne med på tur i det økologiske Danmark. Hør hvordan økologiske landmænd arbejder med at udvikle og at skabe fremtidens bæredygtige økologiske fødevarer.
I podcastserien Økotrip tager vi ud og møder økologiske landmænd og giver et indblik i deres dagligdag og arbejde for at udvikle fremtidens bæredygtige økologiske fødevarer. Podcastserien består af otte episoder, der kommer vidt omkring i det innovative økologiske landskab fra udvikling af velsmagende bælgfrugter og stenkværnet mel til ko-kalv samvær og junglehønens velfærd og alt derimellem.
Serien giver et indblik i mangfoldigheden og engagementet hos de økologiske landmænd og den udviklingsrejse økologien er på i disse år. Via landmændenes fortællinger og eksperternes indsigt giver Økotrip et indblik i økologiens værdier og landmandens lyst til at udvikle den økologiske produktion.
I hver episode medvirker en økologisk landmand, som gør noget særligt inden for et givent område samt en ekspert på området. Podcastserien omhandler følgende emner:
- Kom med i plantekøkkenet: Hvordan får vi flere bælgfrugter i vores kost, og hvordan vi lærer at bruge dem på en god, let og velsmagende måde.
- Spis græs til: Ny teknologi gør det muligt at udvikle proteinfoder fra græs til en mavede dyr (grise og fjerkræ), som erstatning for importeret soja fra lande langt fra Danmark. En ny mulighed i dansk landbrug
- Cirkulære grisebasser: Hvordan man ude på de enkelte landbrug arbejder med recirkulering af næringsstoffer og betydningen af at få sikre recirkulerede næringsstoffer retur fra byerne.
- Robotternes indmarch: Hvordan soldrevne robotter, der både kan så og luge, har lettet dyrkning af økologiske grønsager.
- Junglehønen: Hvordan det økologiske produktionssystem imødekommer høners behov for at udfolde deres naturlige adfærd
- Kimen til godt brød: Hvordan en økologisk planteavler med eget mølleri kræser for at lave frisk, velsmagende mel med god bagekvalitet.
- Fin, fynsk jord: Hvordan økologiske landmænd aktivt arbejder for at skabe en levende og frugtbar jord til deres afgrøder.
- Ko, kalv og kvalitetstid: En mælkeproducent der lader sine kalve går sammen med først koen i tre uger og derefter en ammetante i tre måneder for at give ko og kalv mere kvalitetstid sammen.
Læs mere om de enkelte episoder her og lyt til ØKOTRIP, der hvor du normalt lytter til podcast.