Billede: Fotograf Jesper Bøjlund

Danmark vinder VM-for kokke: L&F ønsker stort tillykke

Den danske kok Brian Mark Hansen og hans assistent Elisabeth Madsen har vundet konkurrencen Bocuse d'Or, også kaldet VM for kokke. Det er blot tredje gang, at Danmark vinder den prestigefyldte pris.

I 2011 vandt Rasmus Kofoed, i 2019 vandt Kenneth Toft-Hansen og i år kunne den danske kok fra Søllerød Kro Brian Mark Hansen lade sig hylde som vinder af det uofficielle VM for kokke, Bocuse d'Or. 

Sammen med sin assistent Elisabeth Madsen blev makkerparret mandag aften udråbt som vindere af konkurrencen, som foregår hvert andet år i Lyon. 

De to danskere var i køkkenerne fra kl. 08.00-13.30, og efter dommernes votering er danskerne blevet udråbt som vindere. 

Sejren er en understregning af Danmark som en innovativ og nyskabende fødevarenation, siger administrerende direktør i Landbrug & Fødevarer, Merete Juhl. 

"Stort tillykke til de danske vindere af Bocuse d'Or. Danmark er og bliver en stor, stolt fødevarenation, der både leverer fødevarer og gastronomiske oplevelser i verdensklasse," siger Merete Juhl. 

Også Mette Jasper Gammicchia, der er formand for det danske Bocuse d'Or-akademi og chef for Marked & Ernæring i Landbrug & Fødevarer ønsker de to vindere tillykke: 

"Stort tillykke til Brian Mark Hansen og Elisabeth Madsen. Sejren i Bocuse d'Or, som er en meget prestigefuld konkurrence, skaber en stor international anerkendelse af Danmark som en fødevare- og gastronomination. Det er vi meget stolte af," siger Mette Jasper Gammicchia. 

Landbrug & Fødevarer har siden 2016 støttet det danske kokkelandshold for at styrke fagligheden og sætte fokus på Danmark som en global frontrunner inden for fødevareproduktion og gastronomiske oplevelser. 

Seneste nyt fra lf.dk