Billede: Bocuse d'Or Danmark

L&F håber på dansk succes ved Bocuse d’Or i Lyon

Med fokus på danske råvarer, et tårnhøjt fagligt niveau og stor kreativitet er dansk gastronomi i den grad blevet sat på verdenskortet. Og på mandag er ingen undtagelse.

Her løber den prestigefyldte kokkekonkurrence Bocuse d’Or af stablen. Og igen i år er Danmark repræsenteret. Det danske hold udgøres i år af Brian Mark, der til daglig er køkkenchef på Søllerød Kro og Elisabeth Madsen fra Svinkløv Badehotel som assistent. Brian og Elisabeth blev nr. 1 ved EM 2022.

Landbrug & Fødevarer har støttet Bocuse d’Or siden 2016. Det gør vi for at støtte fagligheden, et højt niveau i kokkefaget og for at medvirke til en øget branding af Danmark som fødevare- og gastronomination.

”I Landbrug & Fødevarer er vi glade for at støtte gastronomien i Danmark. Dansk succes i internationale kokkekonkurrencer smitter af på hele fødevareerhvervet og er med til at åbne udlandets øjne for, hvordan vi i Danmark arbejder seriøst med udviklingen af fødevarer af en meget høj kvalitet med et bæredygtigt fokus. Det er til gavn for både gastronomien og for de mange lande, som vi sælger fødevarer til,” siger Merete Juhl, der er administrerende direktør i Landbrug & Fødevarer.

I år har konkurrencen ’Feed the kids’ som tema for den ene servering, og det har til formål at fremhæve kostens betydning for børns sundhed.

”Kostvanerne for fremtidens generationer er et vigtigt emne og spændende med koblingen til en af verdens hårdeste kokkekonkurrencer. Gastronomien er også vigtig for børns maddannelse og dermed for de kommende generationers madvaner og sundhed”, fortæller formand for det danske Bocuse d’Or Akademi og chef for Marked og Ernæring i Landbrug & Fødevarer, Mette Jasper Gammicchia, og fortsætter:

”Bocuse d’Or er med til at understøtte talentudviklingen i dansk gastronomi og bidrager til at synliggøre kokkefaget og det teknisk høje niveau som kandidaterne præsterer. Forhåbentligt kan en dansk topplacering bidrage til at skabe opmærksomhed omkring kokkefaget i Danmark og bidrage til øget rekruttering.”

Vi krydser fingre for det danske hold. 

Seneste nyt fra lf.dk