Foto: Colourbox

Den svære balance mellem grøn omstilling og forsyningssikkerhed

L&F arrangerer i samarbejde med tænketanken Think Europa en stor konference om fremtidens landbrugspolitik i Europa. Det er ikke mindst aktuelt på grund af krigen i Ukraine, der skaber nye prioriteringer på området.

En tilstand, hvor bæredygtighed, klimahensyn og fødevaresikkerhed ubestridt var centrale elementer i EU’s landbrugspolitik, er med krigen i Ukraine blevet tilføjet en dimension, som de færreste havde forudset.

Fødevareforsyning, sikre forsyningskæder, og mindre afhængighed af importerede fødevarer er pludselig også blevet brikker med stor betydning for den fremtidige landbrugspolitik i Europa.

Forbedre indsats

Den nye tilstand, hvor de grønne hensyn konfronteres hårdt med barske sikkerheds- og forsyningshensyn, er centralt i den store konference om den europæiske landbrugspolitik, som Landbrug & Fødevarer fredag d. 31. marts holder på Christiansborg. Det sker i samarbejde med Tænketanken Europa, hvis direktør Lykke Friis er ordstyrer i dagens program.

- Vi arrangerer konferencen for at samle viden og holdninger. Så kan vi allerede nu på de danske landmænds vegne begynde arbejdet for, at næste omgang af CAP’en, den fælles landbrugspolitik, kommer til at have et fokus og en balance, der giver de bedste muligheder for at drive en effektiv produktion. Samtidigt med, at den giver mulighed for meningsfulde og effektive grønne tiltag, siger Niels Lindberg Madsen, EU-politisk chef i L&F.

Samler bredt

Konferencen har samlet en række af partiernes ordførere på landbrugsområdet. Blandt andre Ida Auken (S), Christian Friis Bach (RV), Søren Egge Rasmussen (EL) og Erling Bonnesen (V). Hovedtalere er landbrugs- og fødevareminister Jacob Jensen og Wolfgang Burtscher, generaldirektør for EU’s Generaldirektorat for Landbrug og Udvikling af Landdistrikter.

Dertil er der paneldeltagere fra en række organisationer og virksomheder fra fødevarebranchen. Fra landbruget deltager naturligvis L&F samt repræsentanter fra DLG og Arla.

Seneste nyt fra lf.dk