Billede: David Rosted

Årets elev i griseproduktion er fundet

Vinder af Årets elev i dansk griseproduktion 2023 tager ansvar for egen læring og for teamet. I alt tre dygtige unge var nomineret til prisen Årets elev i dansk griseproduktion 2023. Tirsdag blev vinderen kåret på Grisekongressen i Herning.

Han er fagligt stærk og engageret, men også en teamspiller. Sådan lyder en del af skudsmålet for Lars Schjerning Jessen, som tirsdag løb med prisen Årets elev i dansk griseproduktion 2023.

Mester: Tager ansvar for opgaven

At prisen er velfortjent, er hans lærermester Dorte Wildenchild, Tummelsbjerg Landbrug ved Gråsten, ikke i tvivl om:

”Lars har supergodt humør – alle kan lide ham. Men det, der først faldt mig ind, da jeg indstillede ham til prisen, var, at han tager ansvar for egen læring. Og han tager også rigtig meget ansvar for teamet. Hvis han står for en arbejdsopgave, så sørger han også for, at de andre ved, hvad der skal ske”.

Landbrugsskole: Hylder for at blive i primærerhvervet

Og Dorte Wildenschilds rosende ord bakkes op af Lars’ lærer fra Gråsten Landbrugsskole, Johanne Marie Mathiasen:

”Vi har peget på Lars til prisen som Årets elev, fordi han er fagligt dygtig, vellidt blandt ele[1]verne, men også blandt os lærere. Ligegyldigt hvilket fag, han møder op til, er han med og vil det gerne. Og det, at han gerne vil blive i primærerhvervet – at han vil ud og passe grise og ikke ud af en eller anden sidegren - det vil vi gerne hylde,” lyder det fra Johanne Marie Mathiasen.

I dag arbejder Lars Schjerning Jessen hos Langemyregaard i Aakirkeby.

Udover æren kunne Lars tage en præmie med sig hjem på 10.000 kr.

De to øvrige nominerede elever, der hver får 5.000 kr., er: Andreas Ahrndt Laursen, Avlscenter Rønhauge og Maiken Skov Engstrøm, Risbjerg Landbrug.

Seneste nyt fra lf.dk