Foto: L&F (Foto: Torben Worsøe)

Iværksætteri i landbruget: Nye forslag kan styrke mulighederne for unge landmænd

Landbrug & Fødevarer har lanceret et ambitiøst, politisk udspil, der har til formål at støtte iværksætteri blandt unge landmænd, der ønsker at overtage bedrifter i landdistrikterne.

De centrale forslag inkluderer lempelser i skattemæssig succession (udskydelse af skattebetalinger) og fjernelse af tinglysningsafgiften for unge landmænd, hvilket kan give økonomisk råderum til unge landmænd og deres opstart i branchen.

Morten Holm Østergaard, Erhvervspolitisk chef i Landbrug & Fødevarer, siger:
"Når unge planlægger at modernisere og omlægge, er det afgørende, at de starter på en god måde – især i den grønne omstilling."

Integration af iværksætteri på landbrugsskolerne er også en del af planen for at skabe interesse for selvstændig virksomhed.

"I dag er det langt fra alle, der vil eller kan få deres egen gård, når de er færdige på landbrugsskolen. Derfor skal vi nære deres interesse for at etablere og starte virksomheder selv", siger Morten Holm Østergaard.

Tiltagene præsenteret af Landbrug & Fødevarer har potentiale til at lette byrderne for unge landmænd og skabe bedre betingelser for iværksætteri i landdistrikterne. Det kan forhåbentlig bidrage positivt til udviklingen af dansk landbrug.

Læs hele udspillet her.

Seneste nyt fra lf.dk