Mere end 301 økologiske fødevarenyheder fra Danmark repræsenteret på verdens førende fødevaremesse

Der er kvalitetsfødevarer på programmet, når 170.000 gæster fra hele verden besøger ANUGA, der er verdens førende fødevaremesse. Og her er de danske økologiske fødevarer også stærkt repræsenteret.

I et samarbejde med Bio Aus Dänemark har Landbrug & Fødevarer sikret Danmark en markant tilstedeværelse med 27 deltagere på en fælles økologisk stand, når messen løber af stablen i Köln fra den 7. til 11. oktober.

Smagen af danske økologiske fødevarer

Det er et bredt udsnit af de danske økologiske fødevareproducenter, som er repræsenteret på årets messe, og de besøgende vil blive præsenteret for alt fra økologisk kirsebærvin fra Lolland til flydende dild, ærtemel og umami-topping – og meget mere.

Temaet for ANUGA 2023 er ‘sustainable growth’, og en stor del af den danske stand har fokus på plantebaserede fødevarer og løsninger

I år gjort mere ud af at få økologiske virksomheder med plantebaseret produktion med på fællesstanden. En tilstedeværelse på det vigtigste marked for fødevareeksporten hvad enten det er for traditionelle økologiske fødevarer eller økologiske plantebaserede fødevarer, er vigtig for danske fødevareproducenter med eksportambitioner, siger Mette Jasper Gammicchia, Afdelingschef for Marked & Ernæring, Landbrug & Fødevarer.

En central rolle på fremtidens fødevarescene

Indkøbere fra hele verden prioriterer at besøge ANUGA, og det er en oplagt mulighed for at vise verden, hvad de danske økologiske fødevarer kan:

- Hos DAVA Foods har vi høje forventninger til Anuga, som værende en af de største og mest besøgte fødevaremesser i Europa. Vi tror på at vi som en del af Landbrug & Fødevarer og Bio Aus Dänemarks fællesstand kan drage nytte af hinandens og Danmarks høje status inden for kvalitet og fødevaresikkerhed. Årets tema er ‘Sustainable Growth’ og hos DAVA Foods er vi overbeviste om, at både æg og plantebaserede fødevarer spiller en central rolle på fremtiden fødevarescene, fortæller Jens Madsen, Eksport & Food Service Direktør hos DAVA Foods, som er én årets af deltagere.

Med deltagelsen på ANUGA sætter L&F og Bio Aus Dänemark fokus på den styrke, Danmark har på det økologiske område, og deltagelsen på standen er støttet af Fonden for Økologisk Landbrug.

Seneste nyt fra lf.dk