Nyt udspil: Udviklingen af vores erhvervsuddannelser er afgørende for fremtiden

3F, Landbrug & Fødevarer og GLS-A lancerer nu ’Styrk erhvervsuddannelserne – flere faglærte til en grønnere fremtid’, der er et fælles, politisk udspil. Udspillet sætter fokus på udviklingen af vores erhvervsuddannelser og indeholder en række anbefalinger til, hvordan vi i fremtiden kan sikre bedre kvalitet, øge rekrutteringen og forbedre studiemiljøet på uddannelserne.

Nyt videncenter, hverdagspraktik og langt mere anerkendelse. Det er nogle af de elementer, der skal opprioriteres i fremtidens erhvervsuddannelser, hvis det står til 3F, Landbrug & Fødevarer og GLS-A.  

Udspillet ’Styrk erhvervsuddannelserne’ lanceres på baggrund af, at regeringen har varslet et markant økonomisk løft af landets erhvervsuddannelser. Hertil ønsker Landbrug & Fødevarer, 3F og GLS-A at bidrage med deres erfaring med uddannelserne, arbejdspladserne og dem, det handler om – de unge og voksne, der vælger en faglært fremtid.

”Vi skal turde at udfordre og udvikle på vores erhvervsuddannelser, så de bliver så gode og attraktive som muligt. Derfor foreslår vi, at vi både sætter ind sektorspecifikt og tænker nyt på tværs af uddannelserne. Det gælder både indholdet af vores erhvervsuddannelser, der skal tilpasses den nyeste teknologiske viden. Men det gælder i særdeleshed også de sociale aspekter af uddannelserne, hvor vi lægger op til at styrke studiemiljøet markant. Det kræver investeringer og store prioriteringer, men det er en altafgørende udvikling at få sat i gang,” siger Merete Juhl, adm. direktør i Landbrug & Fødevarer.

Udover fokus på rekruttering rummer udspillet også en række initiativer, der skal sikre bedre kvalitet på uddannelserne samt et mere attraktivt læringsmiljø. Heriblandt forslag om at etablere et videnscenter for jordbrugets uddannelser, så fremtidens landmænd, dyrepassere mm. får bedre mulighed for at få et indblik i den nyeste teknologi og viden på deres fagområde - og så de er bedre klædt på til den grønne omstilling, de kommer til at stå i spidsen for. Men også forslag om mere anerkendelse og en større fejring af svendeprøver skal bidrage til nye traditioner og udvikling på området.

Læs udspillet ’Styrk erhvervsuddannelserne – flere faglærte til en grønnere fremtid’ her.

Seneste nyt fra lf.dk