Billede: L&F

Landbrugets Samfundspris er et skulderklap til fællesskabet

I år er det 3. gang L&F sætter fokus på sammenhængskraften i erhvervet med Landbrugets Samfundspris. Og for én af de tidligere vindere har prisen været et stort skulderklap, men har også sat fokus på en vigtig drivkraft i lokalområdet: Nemlig fællesskabet.

Når Landbrug & Fødevarer uddeler prisen Landbrugets Samfundspris for tredje gang på delegeretmøde, sættes der fokus på sammenhængskraft og fællesskab – og med prisen kommer ikke bare et skulderklap, for vinderen modtager også 25,000 kroner til en fest i vinderens nærområde, som skal bakke op om de ildsjæle som brænder for lokalsamfundet. Og selvom det for mange af L&Fs medlemmer er en selvfølge at hjælpe, sætter prisen fokus på nogle vigtige fælles indsatser:

-Da jeg modtog prisen, blev jeg positivt overrasket, for det er jo en helt naturlig del af mit arbejde at hjælpe lokalsamfundet. Og selvom jeg modtog prisen, så var det jo et skulderklap til fællesskabet og vores allesammens arbejde, fortæller Anders Ørts, som er landmand i Holstebro.

Anders Ørts modtog Landbrugets Samfundspris på delegeretmøde i 2022 for at være stor drivkraft bag mange initiativer, der henvender sig til hans lokalområde ved Holstebro. Han har bl.a. været med til at skabe Landbrugets Oplevelsesplads ved Måbjerg Kirke, hvor en gruppe af landmænd er med til at give børnene fra nærliggende skoler og institutioner en nærværende oplevelse med landbruget.

Sammen om en god sag

I januar måned afholdt Anders Ørts en fest for gevinsten. Her var 80 personer, der alle havde været i berøring med arbejdet, samlet for at fejre prisen og den fælles arbejdsindsats.

-Det var en virkelig god fest. Jeg havde sørget for noget god mad og underholdning, og så er det jo bare skønt at bruge tid sammen på den måde og vide, at vores arbejde gør en forskel for nogen, forklarer Anders Ørts.

Indstillingerne for Landbruget Samfundspris er netop åbnet, så tøv ikke med at indstille, hvis du kender en lokal ildsjæl, som fortjener et ekstra stort klap på skulderen.

Du indstiller ved at sende en mail til samfundspris@lf.dk med følgende informationer:

  • Fulde navn på kandidat
  • Begrundelse for hvorfor kandidaten fortjener at vinde prisen
  • Vedhæft gerne eventuelle artikler, billeder, videoer eller andet, der kan understøtte den skriftlige indstilling.
  • Deadline for indstilling er den 12. oktober 2023.

Seneste nyt fra lf.dk