Nykredit Klima- og Bæredygtighedspris 2023: En hyldest til landmænds innovationskraft

Den prestigefyldte Nykredit Klima- og Bæredygtighedspris 2023, som er indstiftet i fællesskab af Landbrug & Fødevarer, Forenet Kredit og Nykredit, står nu foran sin årlige uddeling. Så hvis du kender en landmand, der fortjener æren, er tiden nu kommet til at pege på en kandidat.

Ideen med prisen er at hylde en visionær landmand og anerkende den vigtige rolle, landmænd spiller i at drive bæredygtige praksisser og fremme positive forandringer i landbrugssektoren.

Prisen byder ikke blot på hæder og ære, men inkluderer også en pengepræmie på 50.000 kr. Kender du en landmand, eller er du selv én, hvis arbejde inden for bæredygtighed og klima fortjener at tage prisen, så send os en indstilling.

”Da vi i Nykredit er foreningsejet, har vi et særligt ønske om at være med til at rykke Danmark i en grønnere retning. Med klima- og bæredygtighedsprisen vil vi derfor gerne være med til at bakke op om de landbrugere, der har vist en særlig drivkraft og opfindsomhed for at bidrage til et grønnere Danmark. Det håber vi kan være med til at inspirere endnu flere til at omstille deres landbrug i en grønnere retning,” siger Lene Gade Hovmøller, landbrugsansvarlig i Nykredit.

Initiativet bag Nykredit Klima- og Bæredygtighedspris lægger vægt på at hylde en landmand, der har ført sin virksomhed fremad inden for ESG-felterne: miljø (Environment); socialt ansvar (Social); og god ledelse (Governance). Ved at anerkende og belønne dem, der har vist innovation og engagement, ønsker arrangørerne at motivere andre landmænd til at følge i deres fodspor.

Bedømmelsen af kandidaterne vil tage udgangspunkt i flere vigtige faktorer, herunder deres evne til at dokumentere deres aktuelle klimaaftryk evt. via ESGreen Tool, Climate. Desuden vil der blive lagt vægt på, hvorvidt deres initiativer kan inspirere andre landmænd.

Det er nu muligt at nominere en kandidat til Nykredit Klima- og Bæredygtighedspris 2023. De interesserede opfordres til at indstille deres kandidater inden den 15. oktober 2023.

Prisen vil blive uddelt på Landbrug & Fødevarers delegeretmøde den 8.-9. november i Herning Kongrescenter.

For mere information om nomineringsprocessen og prisen, besøg venligst Klima- og bæredygtighedsprisen.

Seneste nyt fra lf.dk