Verdenskort - Indblik i eksportmuligheder for dansk oksekød

Find opdateret information om forbrug, import, eksport og importtoldsatser for oksekød på de væsentligste markeder for oksekød i Europa, Afrika, Mellemøsten og Asien. Klik på kortet og find fakta!

 

Verdenskort 

 

 

Klik på kortet og find fakta om de væsentlige markeder for oksekød. Bemærk kortet fungerer ikke i webbrowserne ”Microsoft Edge” og ”Internet Explorer” – Prøv i stedet ”Google Chrome” eller ”Firefox”.

Dansk oksekød på verdenskortet

Danmark producerer oksekød af høj kvalitet. Der slagtes årligt en halv million kvæg i Danmark herunder malkekvæg, kødkvæg og kalve. 

Dyrevelfærden er høj og kvæget lever i moderne stalde, hvor landmænd og myndigheder konstant arbejder på at forbedre trivslen for dyrene. Sammen med en af de mest klimavenlige produktioner i verden gør det, at dansk oksekød er i høj kurs rundt omkring i verden. 

Landbrug & Fødevarer tilbyder eksportrådgivning

Danmark producerer oksekød af høj kvalitet. Dyrevelfærden er høj og produktionen er blandt de mest klimavenlige i verden. Dette betyder, dansk oksekød er i høj kurs rundt omkring i Verden, hvilket skaber gode muligheder for at eksportere dansk oksekød til udlandet.

Ønsker du rådgivning om eksport af dansk oksekød? Kontakt konsulent Nanna Louise Stensvig Sørensen direkte på telefon 3339 4524 eller e-mail nlss@lf.dk.

Sådan læser du nøgletallene på verdenskortet

Klik på kortet ovenfor og find fakta om de væsentligste markeder for handel med oksekød. Klik videre og find information om det enkelte marked. Tallene læses sådan:

Forsyningsbalance

En opdeling af forsyningsbalancen på produktion, import, bruttoforsyning, eksport og indenlandsk forbrug. Sammenlign det valgte land eller region med Danmark, og få på denne måde et godt overblik over forsyningsbalancen.

Markedsadgang

Beskriver om Danmark har markedsadgang til det valgte land i form at et bilateralt eksportcertifikat for oksekød til landet. Vil du vide mere kontakt Nanna Louise Stensvig Sørensen direkte på telefon 3339 4524 eller e-mail nlss@lf.dk.

Kødeksport

Verdenskortet giver dig oplysninger om kødeksporten fra EU pr år. Her kan du sammenligne EU-28 og Danmark og få et overblik over tons slagtekropsækvivalent pr. år.

Generelle oplysninger

Du finder også oplysninger om bruttonationalprodukt (BNP), befolkningstal, BNP/indbygger samt oksekødsforbrug pr. indbygger. Oversigten gør det nemt at sammenligne det valgte land eller område med Danmark.

Toldsatser

Se toldsatser for forskellige produkter, herunder fersk (udbenet oksekød), frosset (udbenet oksekød) og spiselige slagtebiprodukter. Vi viser dig en liste med KN-kode og toldsats.

Datakilder

Import/eksport og produktionstal er baseret på data fra FAOSTAT. Toldsatser er baseret på data fra Europa-Kommissionens Market Access Database. Generelle oplysninger er baseret på data fra Verdensbanken og egne beregninger.