 |
Fjernelse af halsbenet på hele forender af slagtegrise, godkendt til konsum, efter fund af læsioner som tegn på en tidligere pyæmi
Rapport 5. august 2019
Af Jesper Valentin & Lis Alban Landbrug & Fødevarer
|
pdf til download |
 |
From traditional meat inspection to development of meat safety assurance programs in pig abattoirs — The European situation
Article
Sava Buncica * l , Lis Alban b , Bojan Blagojevic c
a Food Safety Scientific Consultant, 3 Dallinger Street, Hamilton, 3200, New Zealand b Danish Agriculture & Food Council, Departmentfor Food Safety and Veterinary Issues, Axeltorv 3, DK-1609, Copenhagen V, Denmark c University of Novi Sad, Faculty of Agriculture, Department of Veterinary Medicine, Trg D. Obradovica 8, 21000, Novi Sad, Serbia
|
pdf til download |
 |
Implementeringsstudium for GU for søer - afrapportering
Rapport 19. december 2018. Suppleret 25. januar 2019
Af Jesper Valentin Petersen og Lis Alban, Landbrug & Fødevarer
|
pdf til download |
 |
Vurdering af effekt af ophævelse af reglerne om godkendt udbening (GU) for slagtesvin – Afrapportering fra implementeringsstudium 2018
Rapport - Version 2, juni 2018
Af Jesper Valentin Petersen og Lis Alban, Landbrug & Fødevarer
|
pdf til download |
 |
Modernizing the antimicrobial residue monitoring programs for pig meat in Europe - The balance between flexibility and harmonization
Abstract
Lis Albana,*, Anaïs Légerb, Anouk Veldhuisc, Gerdien van Schaikc,d
aDanish Agriculture & Food Council, Copenhagen, Denmark
bSAFOSO, Bern, Switzerland
cGD Animal Health, Deventer, The Netherlands
dUtrecht University, The Netherlands
|
pdf til download |
 |
Statistik svin og svinekød 2017
Statistikker over den danske svineproduktion, besætninger, slagtninger, eksport mv. |
pdf til download |
 |
Evaluation of the food safety risk associated with de-boning of Danish sows
Investigations on sows with chronic purulent lesions indicative of prior septicaemia
By Tanja Østergaard Pedersen, Anne Kristine Bækbo, Jesper Valentin Petersen, Marianne Halberg Larsen and Lis Alban
|
pdf til download |
 |
The food safety value of de-boning finishing pig carcasses with lesions indicative of prior septicaemia
A.K. Bækboa, J.V. Petersena, M.H. Larsenb, L. Albana,b
aDanish Agriculture & Food Council, Axeltorv 3, 1609 Copenhagen V, Denmark
bDepartment of Veterinary Disease Biology, University of Copenhagen, Stigbøjlen 4, 1870 Frederiksberg C, Denmark
|
pdf til download |
 |
Undersøgelse af udbening af søer
Er det nødvendigt at udbene søer, hvor der findes tegn på tidligere tilstedeværelse af blodforgiftning?
Af Tanja Østergaard Pedersen1, Anne Kristine Bækbo2, Marianne Halberg Larsen3, Jesper Valentin Petersen4 og Lis Alban5
1Københavns Universitet
2Landbrug & Fødevarer
3Lektor, Institut for Veterinær Sygdomsbiologi, Københavns Universitet
4Specialkonsulent, Landbrug & Fødevarer
5Chefforsker, Landbrug & Fødevarer og adjungeret professor, Institut for Veterinær Sygdomsbiologi, KU SUND
|
pdf til download |
 |
Restkoncentrationer af hormoner, forbudte stoffer og miljøgifte i kød og slagtedyr under EU-direktiv 96/23
En beskrivelse af overvågningen og tekniske muligheder for effektivisering.
Af Marie van Maarschalkerweerd, Anne-Mette Olsen, Annette Dresling & Lis Alban, Fødevare- og Veterinære Forhold
|
pdf til download |
|
Svineproduktion i et europæisk perspektiv
En sammenligning af dansk svineproduktion med vilkårene for svineproduktion i andre udvalgte lande på parametre som dyrevelfærd, fødevaresikkerhed, sundhed, miljø og kontrol.
Den danske udgave sammenligner svineproduktion i Danmark, Sverige, England, Tyskland, Holland, Belgien og Polen.
Rapporten findes desuden på tysk, engelsk og svensk - se nedenfor
|
pdf til download |
|
Den engelske udgave sammenligner landene: Danmark, England, Holland og Tyskland |
pdf til download |
|
Den tyske udgave sammenligner landene: Danmark, Tyskland, Holland, Belgien, Polen og Spanien |
pdf til download |
|
Den svenske udgave sammenligner svineproduktion i Danmark, Sverige, Tyskland og Polen. |
pdf til download |
 |
Kvalitetshåndbog
Denne kvalitetshåndbog beskriver det produktkoncept, der danner grundlaget for produktion af dansk svinekød. Den er skrevet til købere af dansk svinekød og andre med interesse for dansk svinekødsproduktion. 150 sider.
Udover på dansk findes kvalitetshåndbogen på engelsk, tysk, svensk, russisk, kinesisk og japansk:
|
pdf til download (Dansk) |
 |
All in one - Fem skridt til bedre svinekød
Faktablad med kortfattet information om dansk svinekød med fokus på dyrevelfærd, kvalitet, fødevaresikkerhed, bæredygtighed - miljø og klima, samt leveringssikkerhed.
Findes på dansk, svensk, tysk og engelsk
2 sider (A4)
|
pdf på dansk
pdf på svensk
pdf på tysk
pdf på engelsk
|
 |
"Din A til Z om dansk svineproduktion"
Folderen "Din A til Z om dansk svineproduktion" er et lille opslagsværk, der nemt, hurtigt og overskueligt giver læseren viden om det særlige ved dansk svineproduktion. Læseren bliver klogere på: Kødkvalitet, Fødevaresikkerhed, Dyrevelfærd og Klimavenligt svinekød |
Pdf til download |
 |
Fakten zur dänischen Schweineproduktion / Fact File Danish pig production
Denne fact file om svineproduktion beskriver kort det produktkoncept, der danner grundlaget for produktion af dansk svinekød. Den er skrevet til købere af dansk svinekød og andre med interesse for dansk svinekødsproduktion. 15 sider.
Henholdsvis på tysk og engelsk
|
Pdf på tysk
pdf på engelsk
|
 |
Svinesektorens konkurrenceevne 2011
Den danske svinesektor har en global stærk placering og har stor samfundsmæssig betydning i form af blandt andet beskæftigelse, eksport og dermed valutaindtjening.
|
Pdf til download |

|
Global Red Meat Standard GRMS-brochuren indeholder en introduktion til Global Red Meat Standard. GRMS er en kommerciel kvalitetsstandard, som er ejet og drevet af Landbrug & Fødevarer. Standarden er udviklet i samarbejde med den danske kødsektor og målrettet slagterier globalt.
4 sider. Kun på engelsk.
|
Pdf til download
|

|
Food Safety
Denne brochurer handler om fødevarersikkerhed i den danske svinesektor med fokus på hele kæden fra stald til slagt. Brochuren beskriver bl.a. danske tiltag mht. Salmonella, antibiotika og resistensudvikling.
24 sider. |
Engelsk:
Pdf til download
Tysk:
Pdf til download
|

|
Animal Welfare
Denne brochure handler om dyrevelfærd i den danske svinesektor. Bl.a. beskrives den danske lovgivningen indenfor svineproduktion i forhold til EU-lovgivningen. Derudover kan der findes information om danske transportbetingelser, forskning og fakta om dansk svineproduktion.
20 sider. |
Engelsk:
Pdf til download
Tysk:
Pdf til download
Svensk:
Pdf til download
|
 |
Danske grisars miljöpåverkan
Danska grisars miljöpåverkan er en brochure lavet specielt til det svenske marked. Den beskriver danske miljø- og klimatiltag i svinesektoren og sammenligner med miljøkrav i Sverige.
8 sider. Findes kun på svensk pdf |
Pdf til download |
 |
Assessment of risk associated with a change in meat inspection
Is mandatory palpation of the liver and lungs a necessary part of meat inspection in finisher pigs?
Af Goncalo Pacheco1, Amanda Brinch Kruse2, Jesper Valentin Petersen1, Lis Alban1
1: Danish Agriculture & Food Council
2: University of Copenhagen
|
pdf til download |

|
Kan man undlade at palpere tarmlymfeknuder hos slagtesvin i forbindelse med kødkontrol?
Af Lis Alban, Birthe Steenberg, Jesper Valentin Petersen og Susanne Jensen
|
Pdf til download (dk)
pdf download (uk)
|
 |
Epidemiological Evaluation of the Residue Surveillance Program in Danish Pigs
Af Filipa Matos Baptista, Lis Alban, Anne-Mette Olsen og Jesper Valentin Petersen.
|
pdf til download |
 |
Assessment of risk for humans associated with Supply Chain Meat Inspection - The Danish Way
Af Lis Alban, Charlotte Vilstrup, Birthe Steenberg, Henrik Elvang Jensen, Bent Aalbak, Flemming Thune-Stephensen og Susanne Jensen.
|
Pdf til download |