Graf og briller

Fem analyser til efterårets arbejde

Officielle kostråd, gårdbesøg, sunde æg og betydningen af smag – L&F præsenterer en håndfuld analyser, der giver dig ny inspiration.

Officielle anbefalinger og kostråd – ja tak
Sundhedsdebatten fortsætter, og der stilles hele tiden spørgsmålstegn til, hvad der er sundt eller usundt. Landbrug & Fødevarer har derfor undersøgt danskernes holdning til De officielle Kostråd, som hovedparten af den danske befolkning med fordel kan efterleve.

Svenske forbrugere har fokus på oprindelsesland
Landbrug & Fødevarer har for første gang undersøgt de svenske forbrugere med fokus på deres fødevareforbrug, primært kød, og holdninger hertil. Analysen viser, at oprindelsesland er det vigtigste, og at svenskerne har en meget høj præference for svensk kød og næsten ingen kendskab til den danske produktion.

Danskerne vil gerne på gårdbesøg
Muligheden for at besøge et landbrug imødekommer en efterspørgsel efter at kende fødevarernes rejse fra jord til bord. Men hvor mange danskere har selv benyttet sig af muligheden inden for de senere år? Det kigger denne analyse nærmere på.

Æg tilskrives stadigt større sundhedsmæssig værdi
Landbrug & Fødevarer har igen undersøgt danskernes forbrug af, holdninger til og køb af æg. Her får du resultaterne fra den seneste undersøgelse og de vigtigste udviklingstendenser sammenlignet med tidligere år.

Smag bliver stadig vigtigere, når danskerne vælger fødevarer
Landbrug & Fødevarer har undersøgt, hvad danskerne efter egen opfattelse lægger mest vægt på ved valg af fødevarer. Her ses det, at selv om pris er afgørende for mange, er smag dét, som flest lægger mest vægt på.

Marianne Gregersen

L&F Business nr. 13, 2018

Seneste nyt fra lf.dk