Vi bruger Cookies

Ved at benytte www.lf.dk accepterer du, at der anvendes cookies. Vi anvender cookies for at forbedre brugervenligheden og til webstatistik.Du kan her læse mere om vores cookiepolitik.

Nye EU-miljøregler på vej til slagterier og animalske biprodukter

EU starter nu arbejdet med at revidere miljøkravene til slagterier og animalske biprodukter. Landbrug & Fødevarer deltager aktivt i EU-arbejdet og i Miljøstyrelsens partnerskab.

Miljøkrav til slagterier og animalske biprodukter skal revideres af EU. Der sker via et BREF-dokument, der stiller bindende miljøkrav til de europæiske virksomheder. Kravene er formuleret som BAT-konklusioner, hvor BAT er en forkortelse for Best Available Techniques.

Det er EU-Kommissionen, der i sidste ende vedtager miljøkravene efter input fra en teknisk arbejdsgruppe, og de skal udmøntes i alle berørte virksomheder inden for 4 år.

Landbrug & Fødevarer deltager sammen med Miljøstyrelsen i den tekniske arbejdsgruppe for at fremme ensartede konkurrencevilkår i EU. Det danske engagement giver gode muligheder for at påvirke fremtidens miljøkrav og sikre, at der tages hensyn til særlige forhold for danske virksomheder.

Der er ca. 30 BREF-dokumenter, som revideres løbende hver 8. år, og nu er turen altså kommet til slagterierne og de animalske biprodukter.

EU Kommissionen har taget første trin i processen, hvor medlemmer af den tekniske arbejdsgruppe kan indsende ønsker til processen samt oplysninger om omfattede anlæg og deres primære miljøpåvirkninger.

Landbrug & Fødevarer har tidligere deltaget i revisionen af BREF’en for fødevarer, drikkevarer og mælk, samt større fjerkræ- og svineproduktionsanlæg.

Læs mere om de tidligere erfaringer i Miljøstyrelsens nyhedsbrev ”Landbrug & Fødevarer: Virksomheders input til BREF-arbejdet er uundværligt” 

 

Anette Christiansen

L&F Business nr. 2, 2019

Seneste nyt fra lf.dk