Vi bruger Cookies

Ved at benytte www.lf.dk accepterer du, at der anvendes cookies. Vi anvender cookies for at forbedre brugervenligheden og til webstatistik.Du kan her læse mere om vores cookiepolitik.

Anne Arhnung besøgte FødevareBanken

Direktøren for Landbrug & Fødevarer var sidst i februar på morgenbesøg i FødevareBanken og sluttede sit besøg af med at være med til at levere mad til Kirkens Korshærs varmestue på Christianshavn

Det er kun godt tre måneder siden Anne Arhnung tiltrådte som ny adm. direktør for Landbrug & Fødevarer. For et par uger siden prioriterede den travle direktør at bruge et par timer hos FødevareBanken med en rundvisning på madspildsorganisationens lager i København og siden som passager i en af kølebilerne, der leverede mad til Kirkens Korshærs varmestue på Christianshavn.

Mindske madspild
For Anne Arhnung betyder klima og bæredygtighed og dermed undgåelse af madspild nemlig en hel del:

- I fødevareklyngen har vi i årevis haft fokus på recirkulering og ressourceudnyttelse - herunder at mindske madspild. Og vi kan se, at det er et arbejde, der bærer frugt, for det er kun få procent i både primærproduktionen og fødevareindustrien, der går til spilde på årsbasis i Danmark. Det er ikke kun godt for økonomien, men også for klimaet, siger hun og fortsætter:

- FødevareBanken har en rigtig vigtig sag, og er et af de initiativer, der kan være med til at reducere madspild endnu mere. Det bakker Landbrug & Fødevarer naturligvis op om. Jeg glæder mig også over, at flere af vores medlemsvirksomheder bidrager til FødevareBankens vigtige projekt, siger Anne Arhnung.

Fælles interesse
Også FødevareBankens direktør Karen-Inger Thorsen var glad for besøget.

”Landbrug & Fødevarer er en utrolig vigtig spiller i forhold til de fødevarevirksomheder, som vi modtager mad fra. Sammen har vi en fælles interesse i at arbejde for at mindske madspild,” siger Karen-Inger Thorsen.

Besøget sluttede med en tur i en af FødevareBankens kølebiler, hvor Anne Arhnung helt konkret så, hvad maden fra FødevareBanken betyder for socialt udsatte. På Kirkens Korshærs herberg på Christianshavn tager kok Jesper Frøsig hver uge imod kilovis af mad, der bliver forvandlet til gode måltider til stedets brugere.

Caroline Gerd Frandsen

L&F Business nr. 5, 2019

Seneste nyt fra lf.dk