08. okt 2019
Direkte såning om foråret i en nedtromlet efterafgrøde har vist sig at være muligt, hvilket kan være et middel til at begrænse ukrudtsproblemer ved pløjefri dyrkning i økologisk jordbrug.
08. okt 2019
Efter nogle år med store stigninger i den økologiske produktion af mælk, gris og æg er der nu udsigt til stabilisering eller mindre produktionsnedgang. Det kan forklares med tilpasning af markedsbalancen.
08. okt 2019
Næsten al mælk i Danmark analyseres for fedtsyreindholdet. Det gør det muligt at fremstille nicheprodukter med ekstra mange sunde fedtsyrer.
08. okt 2019
Ti danske økologivirksomheder udstiller på Landbrug & Fødevarers økologistand på ANUGA – verdens største fødevaremesse.
08. okt 2019
Dødeligheden er nu tæt på sektorens strategiske mål og skyldes en flot indsats af kalvepasserne.
08. okt 2019
Landets største attraktion sagde ’ja tak’ til økologien med en fem-dages festival.
08. okt 2019
Bæredygtighed er en del af fremtidens økologiske landbrug, og hos SEGES tror vi på, at bæredygtighed kan være med til at skabe merværdi
08. okt 2019
Økologiske grøntsager: I sensommeren blev der endnu kortere mellem producenter, grossister og professionelle køkkener
08. okt 2019
Fokus på målgruppe, måltidsoplevelse og brug af årstidens råvarer belønner fire køkkener med prisen ’De Økologiske Køkkenroser’. Prisen hylder fagfolk, der slår et ekstra slag for økologien.
08. okt 2019
Økologikontrollen værner om økologiens troværdighed, men hvordan oplever de økologiske landmænd økologikontrollen i praksis? Det undersøger Landbrug & Fødevarer nu. Deltag i undersøgelsen og giv din mening tilkende.
08. okt 2019
Fødevarestyrelsen har netop udsendt nye tilpassede retningslinjer for udegående kreaturer i vintervejr. De nye retningslinjer understøtter høj dyrevelfærd og giver bedre sikkerhed for, hvordan reglerne opfyldes hos landmænd, der har kreaturer gående ude om vinteren.
08. okt 2019
Klima er på alles læber, og det er vigtigt, at det økologiske landbrug er med til at løfte sin del af opgaven. Men hvordan gør vi det? Det er et af de centrale spørgsmål, som skal debatteres ved årets Økologi-Kongres den 20.-21. november 2019.
08. okt 2019
Økologisektionen i Landbrug & Fødevarer holder årsmøde torsdag den 24. oktober 2019 på Dalum Landbrugsskole. Tema for eftermiddagens debat er ’Økologi frem mod 2030’. Mød fødevareminister Mogens Jensen og hør om regeringens ambitioner for mere økologi.
08. okt 2019
Hvad sker der, når kokke- og landbrugselever bytter arbejdsplads i en uge? Det testede Landbrug & Fødevarer i uge 39 i projektet ’Fra Greb til Gaffel’. Resultatet blev øget dialog, tværfaglig viden og en ordentlig portion respekt fra hinandens erhverv. ’Fra Greb til Gaffel’ er i det hele taget så stor en succes, at der i år var dobbelt op på både værter og elever
08. okt 2019
Parterne bag brancheanbefalinger for økologisk mælk og kød fra kvægbedrifter drøfter primo november forslag til udfasning af ikke-økologisk strøhalm
08. okt 2019
Nye forslag til EU’s produktionsregler for fjerkræproduktion udfordrer dansk produktionspraksis Størstedelen af de kommende konkrete produktionsregler for økologisk fjerkræ har været diskuteret intenst i EU regi det sidste års tid. Vi forventer en afstemning om reglerne i midten af november. L&F kæmper for de danske synspunkter. Du kan give din mening tilkende fra midten af oktober.
28. jun 2019
Produktion af økologisk mælk uden brug af antibiotika foregår allerede i flere lande, og nu bliver mulighederne for en dansk produktion undersøgt nærmere.
28. jun 2019
Ansøgningsfristen for det økologiske arealtilskud og plejegræs er udskudt til 30. september. Landbrug & Fødevarer har kæmpet hårdt for at få en afklaring.
28. jun 2019
Ifølge bekendtgørelser skal eleverne på faguddannelserne have en grundlæggende viden om økologi. Men i praksis giver flere af uddannelserne ikke de studerende tilstrækkelig mulighed for at fordybe sig i økologien. Derfor har Landbrug & Fødevarer fokus på at højne niveauet for økologien på de danske fagskoler.
28. jun 2019
Landbrugets klimabelastning skal reduceres. Nyt klimaberegningsværktøj KLIMALANDMAND gør det muligt at lave mere præcise og detaljerede klimaberegninger på den enkelte økologiske bedrift.
28. jun 2019
Økologieksporten til Kina forventes at blive øget i de kommende år som følge af bl.a. et succesfuldt eksportfremstød, hvor især mejeriernes børneernæring og ost var i fokus.
28. jun 2019
Mel fra søstjerner har vist sig som en velegnet proteinkilde til grise, og nu undersøger SEGES, om det også har en specifik effekt på diarré hos smågrise.
28. jun 2019
Ny indsats styrker afsætningen af økologiske fødevarer i take-away og på landets største attraktioner. Ny undersøgelse viser, at forbrugerne ønsker mere økologi i hurtige måltider.
28. jun 2019
Reglerne for produktion af økologisk mælk og kød udvikles løbende i regi af brancheanbefalinger. Sidste nyt er, at det nu ikke længere tilladt at anvende humankritisk antibiotika til behandling af kvæg.
28. jun 2019
Naturrådgivningen opkvalificeres i landbruget, så landmænd får bedre muligheder for at gøre en positiv og troværdig indsats for naturen. SEGES uddanner rådgivere i at lave Naturtjek på økologiske bedrifter, så de bedre kan vejlede landmænd i at beskytte, forvalte og etablere natur.
28. jun 2019
Anbefalinger til øget dyrevelfærd ved produktion af økologiske grise udvikles løbende af branchekredsen bestående af Dyrenes Beskyttelse, Økologisk Landsforening og Landbrug & Fødevarer. Sidste nyt er udfasning af konventionel strøhalm og skærpede krav til kobber i foderet
25. jun 2019
Flere og flere økologer arbejder med biogas og de udfordringer, det giver. Et nyt samarbejde mellem SEGES og Økologirådgivning Danmark tilbyder hjælp til alle biogassens facetter.