Vi bruger Cookies

Ved at benytte www.lf.dk accepterer du, at der anvendes cookies. Vi anvender cookies for at forbedre brugervenligheden og til webstatistik.Du kan her læse mere om vores cookiepolitik.
Foto: Colourbox

Reorganisering af Landbrugets FinansieringsBank

Landbrugets FinansieringsBank (LFB) blev i 2012 etableret med en forventet levetid på 5 år. Derfor påbegyndes nu en proces, der kan sikre at LFB's kunder finder et ”varigt hjem”.

Landbrugets FinansieringsBank (LFB) påbegynder nu en proces, der kan sikre at LFB's kunder finder et ”varigt hjem”. Samtidig overvejes det, hvordan de produkter LFB tilbyder, kan videreføres i en ny konstruktion i sammenhæng med de produkter, som Vækstfonden og Dansk Landbrugskapital tilbyder.

Det sker, fordi LFB i 2012 blev etableret med en forventet levetid på 5 år.

Ejerne af LFB (Landbrug & Fødevarer, Finansiel Stabilitet og den finansielle sektor i Danmark) har besluttet at indlede en proces, der kan sikre, at kunderne i LFB bliver forankret i et set-up, der har et længevarende perspektiv. Processen skal sikre, at de kunder, som LFB har overtaget primært fra Finansiel Stabilitet og rekonstrueret over et forløb på 5 år, fortsat oplever en god betjening og rådgivning, der lever op til rekonstruktionsaftalen. Rekonstruktionsaftalen (samarbejdsoverenskomsten) fortsætter uændret til udløb, herunder aftalen om driftsfinansiering.
”I den proces der nu igangsættes, er det afgørende for Landbrug & Fødevarer, at bankens eksisterende kunder behandles ordentligt, og at de sikres et varigt hjem. Samtidig er det vigtigt for os, at alle igangværende sager færdigbehandles. Vi etablerede banken med en forventet levetid på 5 år. Det er derfor, at denne proces nu sættes i gang.” udtaler formand for Landbrug & Fødevarer Martin Merrild

LFB stopper for nye rekonstruktionsansøgninger, da der ikke har været en tilstrækkelig efterspørgsel efter dette produkt. De lån og garantier, som LFB har givet til investeringer og generationsskifter, vil fortsætte til udløb. Det vil blive overvejet, om disse finansieringsmuligheder skal videreføres til nye kunder i den ny konstruktion. LFB vil indtil videre tilbyde generationsskiftegarantier.

Processen med reorganisering af LFB er allerede i gang, og den forventes at løbe frem til primo juni, hvor en ny konstellation forventes at være fundet. Rådgivningen og betjeningen af kunderne forventes at kunne fortsætte i det nye regi efter sommerferien.

Pressemeddelelse fra LFB kan læses her.

Niels Kenneth Østergård Scheel

Indhold

Seneste nyt fra lf.dk