Vi bruger Cookies

Ved at benytte www.lf.dk accepterer du, at der anvendes cookies. Vi anvender cookies for at forbedre brugervenligheden og til webstatistik.Du kan her læse mere om vores cookiepolitik.
Foto: Colourbox

Øget gennemsigtighed og mobilitet på realkreditmarkedet

Erhvervsminister Brian Mikkelsen (K) har i dag indgået en bred politisk aftale, som giver låntagere øget gennemsigtighed og bedre mulighed for at skifte realkreditinstitut. Med aftalen halveres realkredittens flytteomkostninger.

Realkreditten og bankerne må fremover højst opkræve halvdelen af summen af kurtage og kursskæring i forbindelse med indfrielse af boliglån i en varslingsperiode. Samtidig forbydes det at opkræve indfrielsesgebyr i varslingsperioden. Varslingsperioden forlænges fra 3 til 6 måneder.

Det bliver også muligt for låntagere, hvis lån overstiger lånegrænserne, at skifte institut.

Vedtagelserne gælder umiddelbart kun udlån på privatkundemarkedet. Landbrug & Fødevarer vil arbejde for, at øget gennemsigtighed og mobilitet også kommer til at gælde for erhvervskunder, så det bliver billigere også for landmænd at skifte institut.

Realkreditinstitutterne er landbrugets vigtigste kreditgiver. Mange landmænd har oplevet markante stigninger i bidragsbetalingerne efter finanskrisen, og de har ofte svært ved at kunne skifte långiver. Derfor støtter Landbrug & Fødevarer bestræbelserne på at øge konkurrencen i sektoren. Vi ser frem til konkurrencestyrelsens analyse af konkurrencesituationen på realkreditmarkedet, som forventes færdig her kort inde i det nye år.

Ole Henrik Larsen

Indhold

Seneste nyt fra lf.dk