Vi bruger Cookies

Ved at benytte www.lf.dk accepterer du, at der anvendes cookies. Vi anvender cookies for at forbedre brugervenligheden og til webstatistik.Du kan her læse mere om vores cookiepolitik.

Hvor er mediernes ansvarlighed?

En sygehusdirektør på Næstved Sygehus udtalte til TV2 Øst, efter at nyfødte var blevet smittet med human MRSA, at der ikke var tale om den MRSA-bakterie, som man kender fra svin, og ’at den altså godt kan behandles med antibiotika’. Karen Hækkerup lagde efterfølgende denne kommentar på Facebook.

Jeg kan godt være i tvivl, når jeg ser, hvordan en historie om MRSA på Næstved Sygehus ender med, at danskerne får forkerte oplysninger om den MRSA, man ser hos grise.

I aftes fortalte TV2 Øst, at flere spædbørn er smittet med MRSA. I samme åndedrag nævner artiklen, at det dog ikke er den samme MRSA, som kommer fra grise, og at den altså godt kan behandles med antibiotika.

Det er noget vrøvl. MRSA fra grise kan også godt behandles med antibiotika. Punktum. I sidste uge havde TV2 Øst en anden historie, hvor de fortalte, at den MRSA, der var på Næstved Sygehus heldigvis ikke var den fra grise, da husdyr-MRSA er ufølsom overfor behandling med antibiotika. Endnu engang er det faktuelt forkert.
Jeg undrer mig over, at TV2 Øst ikke får faktatjekket deres artikler. Havde de ringet til Statens Serum Institut ville de vide bedre. Men det bliver faktisk værre endnu: Ikke nok med at TV2 Øst har graverende fejl i deres artikler, så sender de også artiklerne til nyhedsbureauet Ritzau.

Fra Ritzau løber historierne videre ud i andre medier. DR genfortæller oplysningerne i radioen, og i aftes valgte Børsen at lægge et billede af grise på historien om MRSA – på trods af, at historien intet har at gøre med hverken grise eller andre dele af landbruget. Det skal siges, at Børsen sidenhen har ændret billedet. Det er beskæmmende, at danske medier ikke tænker mere over, at når de bringer en urigtig oplysning, så får det konsekvenser for et helt erhverv.

Historien med de urigtige oplysninger om husdyr-MRSA ligger i skrivende stund på flere danske mediers websider. Det har altså betydning, når et medie ikke har styr på fakta, inden de går ud med en historie!

Indhold

Seneste nyt fra lf.dk