Vi bruger Cookies

Ved at benytte www.lf.dk accepterer du, at der anvendes cookies. Vi anvender cookies for at forbedre brugervenligheden og til webstatistik.Du kan her læse mere om vores cookiepolitik.
Foto: Colourbox

Konference om fremtiden for EU’s landbrugspolitik

Landbrug & Fødevarer har sammen med den europæiske tænketank CEPS afholdt et debatarrangement omkring landbrugspolitikken efter 2020. Martin Merrild var en af hovedtalerne, og han satte fokus på behovet for, at EU’s landbrugspolitik bliver mere progressiv.

EU’s landbrugspolitik var torsdag den 9. februar til debat i Bruxelles, hvor Landbrug & Fødevarer sammen med den europæiske tænketank CEPS afholdt en konference omkring landbrugspolitikken efter 2020. En af hovedtalerne var Martin Merrild, som satte fokus på behovet for, at EU’s landbrugspolitik bliver mere progressiv.

Der skal være fokus på vækst, konkurrenceevne og forbedrede muligheder for eksport af landbrugsprodukter, og samtidig skal landbrugspolitikken give incitament til, at der også leveres på den grønne dagsorden.

Besøg af landbrugskommissær Hogan
Senere samme dag havde den fælles europæiske landbrugsorganisation COPA, hvor Martin Merrild er formand, besøg af Landbrugskommissær Phil Hogan. Han løftede sløret for nogle af de indledende tanker om den fremtidige landbrugspolitik. Dette sker i lyset af, at kommissæren i sidste uge åbnede for en stor offentlig høring af landbrugspolitikken, som løber frem til maj måned. Ved at svare på høringen har europæiske borgere, landmænd og interesseorganisationer mulighed for at give et bud på, hvordan landbrugspolitikken skal se ud fremadrettet.

Med den gode timing af debatarrangementet i CEPS og besøget af kommissæren i COPA samme dag, blev der skabt en god debat om en række af de ønsker, som Landbrug & Fødevarer har i forhold til fremtidens landbrugspolitik.

Hovedlinjer i ny politik lægges i år
Hovedlinjerne for landbrugspolitikken efter 2020 vil blive lagt i løbet af det kommende år. Det forventes, at EU-Kommissionen vil fremlægge en meddelelse om EU’s landbrugspolitik til efteråret. Derefter vil der komme et konkret forslag til de kommende regler i begyndelsen af 2018.

Derfor arbejder Landbrug & Fødevarer lige nu aktivt for at sætte fokus på de emner, som er vigtige for danske landmænd i den europæiske debat.


Maria Skovager Østergaard

Indhold

Seneste nyt fra lf.dk