Vi bruger Cookies

Ved at benytte www.lf.dk accepterer du, at der anvendes cookies. Vi anvender cookies for at forbedre brugervenligheden og til webstatistik.Du kan her læse mere om vores cookiepolitik.

Merrild vil have møde med ministeren

Martin Merrild har sendt et brev til miljø- og fødevareminister Esben Lunde Larsen. Merrild vil mødes med ministeren for at drøfte mulige løsninger i forbindelse med kompensationen for de målrettede efterafgrøder.

Landbruget har de seneste dage vist, at miljøtiltag kan baseres på frivillighed. I de fleste oplande er der nu udsolgt af midler til målrettede efterafgrøder. Som det fremgår af landbrugsavisen.dk i dag ”Så er det sket: Efterafgrøde-penge brugt – mål ikke nået” viser det sig desværre, at ansøgningerne har fordelt sig skævt i forhold til miljømålene, så der i nogen ID15 områder inden for et opland, hvor pengene er brugt, er søgt for meget, og at der i samme opland mangler indsats i andre ID15 områder.

Vi står derfor i den urimelige situation, at landmænd i områder, hvor der mangler en indsats alligevel får afslag på ansøgninger, fordi midlerne er opbrugt på oplandsniveau, mens miljømålene er fastsat på ID-15 niveau.

Vi har fra starten påpeget, at dette er et grundlæggende problem med ordningen, men har måttet konstatere at styrelsens it-system ikke kunne understøtte, at ID-15 områder blev lukket, når de var fyldt op. Samtidigt har regeringen været presset af EU-kommissionen til at levere en meget præcist målrettet indsats, og har derfor valgt denne model som det bedst mulige alternativ til at lave obligatorisk regulering fra starten.

Martin Merrild har i dag sendt er brev til miljø- og fødevareminister Esben Lunde Larsen, hvor han anmoder om et møde for at finde konstruktive løsninger.

Brevet kan læses her. LandbrugsAvisen.dk har omtalt brevet i artiklen "Merrild presser Esben Lunde"


Indhold

Seneste nyt fra lf.dk