Vi bruger Cookies

Ved at benytte www.lf.dk accepterer du, at der anvendes cookies. Vi anvender cookies for at forbedre brugervenligheden og til webstatistik.Du kan her læse mere om vores cookiepolitik.

Naturpleje i landbrugsuddannelsen

Danske landmænd vil i fremtiden blive uddannet i at tage vare på naturen og være med til at styrke biodiversiteten i Danmark. Samtidig fortsættes efteruddannelsesindsatsen i naturpleje for landmænd.

Jordbrugets Uddannelser er sammen med Miljø- og Fødevareministeriet og Ministeriet for Børn, Undervisning og Ligestilling blevet enige om, at indføre en uges obligatorisk undervisning om naturpleje- og naturforvaltning i landbrugsuddannelsen.

Opfølgning på naturpakken
Aftalen er en opfølgning på Naturpakken, der blev vedtaget af de blå partier i maj 2016. 

Et af målene i naturpakken var at understøtte, at flere landmænd laver naturpleje og bliver endnu bedre naturforvaltere. Derfor har de to ministerier i samarbejde med Jordbrugets Uddannelser set på, hvordan undervisning i naturpleje på landbrugsuddannelsen kan styrkes. Tidligere har undervisningen i naturpleje og naturforvaltning ligget spredt i forskellige dele af uddannelsesforløbet. Ved at dedikerer en uge hertil, bliver der mere sammenhæng og mulighed for at gå i dybden med emnet.

L&F bakker op om ændringen. Viceformand Lone Andersen udtaler i en pressemeddelelse fra Miljø- og Fødevareministeriet: ”Landbruget er en de vigtigste forvaltere af vores natur, og det er et ansvar, vi tager alvorligt. Som moderne landmand er du nødt til at vide noget om naturen og de regler, der er på området. Både for at undgå at komme galt afsted, men også for at vide, hvordan du kan skabe de bedste vilkår for de vilde dyr og planter på din bedrift”

Ændringerne træder i kraft for de elever, som starter på grunduddannelsen i 2017.

Efteruddannelse om naturpleje
Et andet mål i naturpakken, var at fortsætte efteruddannelsesindsatsen om naturpleje. I starten af året vandt SEGES opgaven med at udbyde kurser om pleje af græs- og natur. Efteruddannelseskurserne har kørt i 2015 og 2016, og oplevet stor tilslutning. Det er derfor positivt at muligheden fortsætter de næste tre år.

Læs Landbrug & Fødevarers pressemeddelelse her.

Du kan læse ministeriets pressemeddelelse her.

Marie Juul Rohde

Indhold

Seneste nyt fra lf.dk