Vi bruger Cookies

Ved at benytte www.lf.dk accepterer du, at der anvendes cookies. Vi anvender cookies for at forbedre brugervenligheden og til webstatistik.Du kan her læse mere om vores cookiepolitik.
Foto: Colourbox (Foto: Martin Kierstein)

Flytning af Miljøstyrelsen til Odense får kritik

DR har de seneste dage haft en række meget kritiske historier i forhold til flytningen af Miljøstyrelsen fra København til Odense. Landbrug & Fødevarer mener ikke, der er grund til panik.

Landbrug & Fødevarer har støttet regeringens flytning af styrelser og nævn fra hovedstadsområdet til hele landet. Diverse flaskehalse i forbindelse med flytningen af Miljøstyrelsen ændrer ikke på holdningen.

Miljøstyrelsen har vist rettidig omhu ved at kortlægge, om der kan opstå problemer i forbindelse med flytningen, og hvad der i givet fald kan gøres for at imødegå disse problemer. Styrelsen har således allerede indledt den første ansættelsesrunde - og flere vil følge. Styrelsen har ligeledes set på, om der kan trækkes på ressourcer fra andre steder i Miljø- og Fødevareministeriet, og om det evt. er muligt at gøre brug af eksterne konsulenter.

Helt overordnet opfordrer vi til, at styrelsen fortsætter dette fokus og intensivere indsatsen for at undgå forskellige flaskehalse.

Landbrug & Fødevarer er direkte blevet spurgt til forsinkelser af vandplanerne, som skal være færdige i slutningen af 2021. Hertil har vores svar været, at der må bruges den tid, som er nødvendig - planerne SKAL denne gang være fagligt i orden. Første og anden generations vandplaner var på ingen måde i orden, hvilket vi også klart har påpeget i de syv synder, og første generations vandplaner var tilmed knap fem år forsinkede, så det er svært at se, hvad en mindre forsinkelse på dette område nu skulle betyde.

Niels Peter Nørring

Seneste nyt fra lf.dk